Autor:

Citrónová rýže

Střední
Ingredience
Rýže 350 g
Voda 825 ml
Olej
nebo ghí
1 lžíce
Sůl 2 lžička
Kmín 1/2 lžička
Kurkuma 1/2 lžička
Hořčičné semínko 1,5 lžička
Citronová šťáva 125 ml
Kari lístky
(máte-li)
5 ks
Máslo 2 lžíce
Skořice
(dlouhý asi 5 cm)
1 ks
Citron
nakrájený na 8 dílků
1 ks
Petržel
5-6
5 snítka
Chilli papričky
zelená, drobně nasekaná
1 ks
Citrónová rýže

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z rýže

V hrnci rozehřejte ghí nebo olej a přidejte kmín, černá hořčičná semínka, listy karí a skořici. Když hořčičná i kmínová semínka změní barvu, přidejte nasekanou čili a potom rýži.

Za stálého míchání rýži smažte 2 až 3 minuty. Jakmile zrnka začínají průsvitnět, zalijte rýži slanou vodou a na minutu přiveďte do varu. Chcete-li žlutou rýži přidejte s vodou kurkumový prášek.

Hrnec přikryjte, snižte přívod tepla a vařte 18 minut, dokud se neabsorbuje veškerá voda. Potom odstraňte kousky skořice a rýži zalijte citrónovou šťávou a pokapejte máslem. Vařte ještě 2 až 3 minuty bez pokličky.

Nakonec každou porci rýže ozdobte dílkem citrónu a snítkou petržele.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3+
3.5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3+ (hodnoceno 2x)
Grilované krevety s česnekem Krevety, kalamáry, chobotnice a jiné mořské plody Články z

Komentáře k receptu: Citrónová rýže

Komentáře

  1. rislind   19.10.2012 | 17:09 | reagovat | závadný

    Naprostá kalamita...bedlivě jsem si jako kuchař hlídal dané ingredience a už při čtení receptu jsem se zarazil při 125 ml citronové št'ávy na daný poměr rýže...můj odhad byl trefný nebot' chut' rýže představovala spíše kyselinu citronovou nežli cokoliv jiného...styděl bych se to dát na stůl ...dovedu si "citronovou rýži "představit k pečenému masu,ale to jen pokud půjde o uzené se skořicí,a toho citronu tam budou dvě tři kapky na kopeček či pouze nastrouhaná kůra,a to v takovém poměru,aby se chutě daných ingrediencí vzájemně nerušily,ale se dopln'ovaly v jeden celek...opravdu netuším,co je na této směsici,kterou citronová št'áva úplně zabila osvěžujícího???Méně znamená někdy více,tak jak tomu je i v tomto případě...chutná li to Vám,tak Vás obdivuji...a to si bud'te naprosto jistá,že dokážu sníst vše,co má nějakou chut',ale Vaše rýže je nepoživatelná...dal jsem ochutnat několika lidem z porsonálu a setkal se jen s údivem kdo uvařil ten humus...

  2. ČernáLuna   22.05.2012 | 16:37 | reagovat | závadný

    Moc dobré, rýže trochu jinak, osvěžující, báječná ke kari nebo k rybám.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web