Autor:

Čínské vepřové s jarní cibulkou

Snadné
Ingredience
Vepřová pečeně
nebo plecko - libové
1/2 kg
Škrob 1 lžíce
Bílé víno 1 lžíce
Moučkový cukr 1/2 lžička
Rostlinný olej 2 lžíce
Jarní cibulka
nakrájená na malá kolečka
1 kg
Česnek
jemně nakrájený na pláky
3 stroužek
Sojová omáčka 1 lžíce
Sůl
na dochucení
 
Pepř mletý
na dochucení
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Nakrájíme vepřové přes vlákno na tenounké plátky a ty opět nakrájíme na tenké nudličky, jako sirky. V míse zkombinujeme víno, cukr a škrob, přidáme maso a smícháme. Olej rozehřejeme ve woku nebo prostorné pánvi, přidáme vepřovou směs a mícháme, až maso má světle hnědou barvu (2-3 minuty). Přidáme sojovou omáčku, cibulky a česnek a pokračujeme v míchání dalších 2 minuty. Dochutíme pepřem a solí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí Články z

Komentáře k receptu: Čínské vepřové s jarní cibulkou

Komentáře

  1. RK   10.05.2007 | 13:16 | reagovat | závadný

    S těmi cibulkami je to dobrý nápad, na jaře super. Dělala jsem ve woku a přidala ještě trochu mražené čínské zeleninové směsi, nemělo to chybu.

  2. Aninka   17.12.2006 | 20:00 | reagovat | závadný

    Moc dobrý jídlo na večeři , doma chutnalo.

  3. Pastis Petite   17.12.2006 | 18:53 | reagovat | závadný

    Krájení na jemné nudličky se jmenuje "julienne" a je to francouzský a ne český vynález. Tímto způsobem je upravováno mnoho čínských jídel přímo v Číně. Ale v podstatě jde přeci o pokrm a ně o to, jestli se jí hůlkami, vidličkou, prsty nebo lžicí, že? Dobrou chuť!

  4. H D   17.12.2006 | 14:07 | reagovat | závadný

    Také bych přidala více sojovky,na kilo ingrediencí je to málo a zázvor.Ale to podle chuti.Anonyme musíte více trénovat! Číňan sní hůlkami i čistý vývar :-))) Ne,vážně.Většinou k tomu nabírá rýži,která je lepivá , a to proto,aby se to dalo jíst hůlkami.Tak hodně úspěchů!:-)))

  5. Anonym   17.12.2006 | 12:00 | reagovat | závadný

    Maso na nudličky jako sirky je nějaký český vynález, Číňani jedí hůlkama a ne vidličkou, jak by je asi nabírali?

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web