Autor:

Čínské vepřové s jarní cibulkou

Snadné
Ingredience
Vepřová pečeně
nebo plecko - libové
1/2 kg
Škrob 1 lžíce
Bílé víno 1 lžíce
Moučkový cukr 1/2 lžička
Rostlinný olej 2 lžíce
Jarní cibulka
nakrájená na malá kolečka
1 kg
Česnek
jemně nakrájený na pláky
3 stroužek
Sojová omáčka 1 lžíce
Sůl
na dochucení
 
Pepř mletý
na dochucení
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Nakrájíme vepřové přes vlákno na tenounké plátky a ty opět nakrájíme na tenké nudličky, jako sirky. V míse zkombinujeme víno, cukr a škrob, přidáme maso a smícháme. Olej rozehřejeme ve woku nebo prostorné pánvi, přidáme vepřovou směs a mícháme, až maso má světle hnědou barvu (2-3 minuty). Přidáme sojovou omáčku, cibulky a česnek a pokračujeme v míchání dalších 2 minuty. Dochutíme pepřem a solí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Kuřecí paličky v medu se sezamem Recept na víkend: Kuřecí paličky v medu se sezamem Články z

Komentáře k receptu: Čínské vepřové s jarní cibulkou

Komentáře

  1. RK   10.05.2007 | 13:16 | reagovat |

    S těmi cibulkami je to dobrý nápad, na jaře super. Dělala jsem ve woku a přidala ještě trochu mražené čínské zeleninové směsi, nemělo to chybu.

  2. Aninka   17.12.2006 | 20:00 | reagovat |

    Moc dobrý jídlo na večeři , doma chutnalo.

  3. Pastis Petite   17.12.2006 | 18:53 | reagovat |

    Krájení na jemné nudličky se jmenuje "julienne" a je to francouzský a ne český vynález. Tímto způsobem je upravováno mnoho čínských jídel přímo v Číně. Ale v podstatě jde přeci o pokrm a ně o to, jestli se jí hůlkami, vidličkou, prsty nebo lžicí, že? Dobrou chuť!

  4. H D   17.12.2006 | 14:07 | reagovat |

    Také bych přidala více sojovky,na kilo ingrediencí je to málo a zázvor.Ale to podle chuti.Anonyme musíte více trénovat! Číňan sní hůlkami i čistý vývar :-))) Ne,vážně.Většinou k tomu nabírá rýži,která je lepivá , a to proto,aby se to dalo jíst hůlkami.Tak hodně úspěchů!:-)))

  5. Anonym   17.12.2006 | 12:00 | reagovat |

    Maso na nudličky jako sirky je nějaký český vynález, Číňani jedí hůlkama a ne vidličkou, jak by je asi nabírali?

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů! Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů!
Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách! Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web