Čínská polévka se skleněnými (rýžovými) nudlemi

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks mrkev středně velké
    • 1
      ks pórek
    • zázvor kousek - čerstvý
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balíček skleněné nudle (rýžové)
    • kuřecí maso nebo vepřové
    • 5
      g jidášovo ucho (5-10g) - sušené (černá asijská houba)
    • 2
      kostka masox
    • sojová omáčka
    • ústřicová omáčka
    • olej
    • voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jidášovo ucho namočíme na půl hodiny do vody, aby houba nabyla na objemu. Potom ji pokrájíme na menší kousky.
2
V hrnci uvaříme silný vývar z kousků masa a hub s přidáním zeleninového bujonu (1-2 l). Houby by se měly vařit zhruba 30 minut, což stačí i masu.
3
Když je vývar hotový, rozpálíme ve vedlejším hrnci lžíci oleje a orestujeme najemno nakrájený ostrouhaný zázvor. Zalijeme vývarem, přidáme na plátky nakrájenou mrkev a pórek.
4
Až bude mrkev téměř měkká, přidáme skleněné nudle, které jsme před tím namočili na 10 min. do vody. Na závěr vmícháme jedno celé vejce.
5
Na talíři dochutíme sojovou nebo ústřicovou omáčkou.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Martin Tesla
    Martin Tesla |

    15. 8. 2008 13:49

    miluji Asijskou kuchyni a tento recept je velmi povedený,to vejce tam být má a musí,o tom žádná...já tuto polévku dělám do červena pod názvem Pekingská...váš recept je boží!!!Martin

  • Mila Tischer
    Mila Tischer |

    10. 8. 2008 19:18

    Obdobnou polevku delam jiz nekolik let, ovsem bez zazvoru, ten nesnasim, a bez vejce. Vejce v mem receptu nebylo. Je to rychla, chutna, zajimava polivka!