Čínská krabí polévka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      ml rybí vývar
    • bobkový list
    • 1
      lžička sojová omáčka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks pórek
    • 1
      ks mrkev
    • zázvor čerstě nastrouhaný
    • 2
      ks krab
    • 1
      lžička badyán

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mrkev a pórek nakrájíme na malé kousky, vložíme je do velké pánve s rybím vývarem a bobkovým listem. Uvedeme k varu. Na mírném ohni vaříme 10 minut pod pokličkou. Kraby uvaříme zvlášť. Z vařených krabů obereme maso, odlomíme klepeta a nohy.
2
Do pánve přidáme krabí maso, zázvor, sójovou omáčku a badyán a směs uvedeme znovu k varu. Na mírném plameni vaříme dalších 10 minut. Polévku ochutíme solí a pepřem a podáváme.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Igor Hnízdo
    Igor Hnízdo |

    2. 10. 2004 08:25

    No tak snad "kraby uvaříme zvlášť", ne?