Čína s česnekovými výhonky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g vepřové maso 200-250
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžíce vegeta
    • rostlinný olej
    • sůl
    • česnekové výhonky 1 talíř
  • Na obalení masa
    • 1
      ks bílek
    • 1,5
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • voda na rozředění

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na nudličky a spojíme s bílkem, solamylem a vodou. Rozehřejeme pánev s olejem a maso na mírném ohni osmahneme. Musí se míchat, aby se neslepovalo. Po zbělení přidáme výhonky, posolíme a dusíme. Když jsou výhonky měkké, přidáme sójovou omáčku, vegetu a zvláčníme troškou vody.
2
Jako obměnu můžeme použít i maso kuřecí.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    19. 6. 2007 11:28

    Je to opravdu výborné :-). Děláme každoročně a nikdy recept nezklame.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    4. 6. 2007 10:41

    Právě jsem se chystala vložit sem stejný recept. Mohu potvrdit, že je to moc dobré, tento recept dělám již několik roků vždy v tuto dobu, kdy jsou česnekové výhonky ještě křehké. Jen bych dopřesnila, že se používá jen křehká část výhonků, nakrájená asi na 4-5 cm, okvětní část se nepoužívá.