Autor:

Čína po provensálsku a fantazie

Střední
Ingredience
Šunka 150 g
Žampiony 30 
Cibule 2 ks
Arašídy
1 - 2
2 hrst
Zakysaná smetana 1 balení
Provensálské koření  
Podravka
Či podobné dochucovadlo
 
Sůl  
Rostlinný olej  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Uzeniny

Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na rozpáleném oleji osmažíme oloupanou a nakrájenou cibuli. Pak přidáme šunku nakrájenou na kostičky, po krátkém osmahnutí přidáme buráky. Necháme za občasného promíchání smažit. Na to přidáme žampiony a sůl, necháme žampiony vydusit, pokud se jídlo připaluje, podlijeme trochou vody.

Až jsou žampiony skoro podušené, dochutíme provensálským kořením a podravkou dle chuti. Ke konci přidáme zakysanou smetanu, promícháme, prohřejeme a necháme popř. trochu vydusit. Jako příloha rýže, popř. můžeme použít i ke kuřecím steakům.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Čokoládový řez s voňavým krémem Speciality, které mají grády Články z

Komentáře k receptu: Čína po provensálsku a fantazie

Komentáře

  1. Dana Picková   21.04.2010 | 9:00 | reagovat | závadný

    Máš pravdu, Jarko, podobá se to "bílému vraníkovi". Mám pocit, že v Čechách se jako "čína" označuje cokoliv, v čem je maso nakrájené na kousíčky, a může to být klidně i buřt.

  2. Klára Keselyova   19.04.2010 | 19:59 | reagovat | závadný

    Miesto šampionov sa môže použiť aj hliva ustricová?

  3. Jarka O.   19.04.2010 | 13:18 | reagovat | závadný

    No jo, jsou tam buráky a je to rychle osmahnuté, tak proto asi "čína" :-( Co na tom, že Čína a Provence k sobě má hodně daleko ;-) Ladio, provensálské koření Ti nestačí? :-D

  4. Ladia -   19.04.2010 | 9:05 | reagovat | závadný

    Když po provensálsku chybí mi tam česnek a rajčata.

  5. Jarka O.   19.04.2010 | 7:46 | reagovat | závadný

    Název zní hodně srandovně :-D

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web