Autor:

Čína po provensálsku a fantazie

Střední
Ingredience
Šunka 150 g
Žampiony 30 
Cibule 2 ks
Arašídy
1 - 2
2 hrst
Zakysaná smetana 1 balení
Provensálské koření  
Podravka
Či podobné dochucovadlo
 
Sůl  
Rostlinný olej  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Uzeniny

Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na rozpáleném oleji osmažíme oloupanou a nakrájenou cibuli. Pak přidáme šunku nakrájenou na kostičky, po krátkém osmahnutí přidáme buráky. Necháme za občasného promíchání smažit. Na to přidáme žampiony a sůl, necháme žampiony vydusit, pokud se jídlo připaluje, podlijeme trochou vody.

Až jsou žampiony skoro podušené, dochutíme provensálským kořením a podravkou dle chuti. Ke konci přidáme zakysanou smetanu, promícháme, prohřejeme a necháme popř. trochu vydusit. Jako příloha rýže, popř. můžeme použít i ke kuřecím steakům.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Vepřové kotlety s hořčicí a sýrem feta Tipy na sýrové dobroty Články z

Komentáře k receptu: Čína po provensálsku a fantazie

Komentáře

  1. Dana Picková   21.04.2010 | 9:00 | reagovat |

    Máš pravdu, Jarko, podobá se to "bílému vraníkovi". Mám pocit, že v Čechách se jako "čína" označuje cokoliv, v čem je maso nakrájené na kousíčky, a může to být klidně i buřt.

  2. Klára Keselyova   19.04.2010 | 19:59 | reagovat |

    Miesto šampionov sa môže použiť aj hliva ustricová?

  3. Jarka O.   19.04.2010 | 13:18 | reagovat |

    No jo, jsou tam buráky a je to rychle osmahnuté, tak proto asi "čína" :-( Co na tom, že Čína a Provence k sobě má hodně daleko ;-) Ladio, provensálské koření Ti nestačí? :-D

  4. Ladia -   19.04.2010 | 9:05 | reagovat |

    Když po provensálsku chybí mi tam česnek a rajčata.

  5. Jarka O.   19.04.2010 | 7:46 | reagovat |

    Název zní hodně srandovně :-D

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web