Autor:

Čína

Střední
Ingredience
Maso
podle vlastní chuti
400 g
Cibule
1 střední a 1 malá
2 ks
Solamyl (bramborový škrob)  
Sojová omáčka  
Masox 1 kostka
Olej  
Sůl  
Pórek  
Paprika  
Hřebíček 6 ks
Rýže 2 hrnek
Kari
nemusí být
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové, Drůbeží

Maso a zeleninu nakrájíme na proužky asi 2 cm silné, maso dáme do mísy a osolíme, zakápneme sojovou omáčkou a zamícháme, potom přidáme solamyl a znovu důkladně promícháme, aby se každý kousek masa směsí obalil a necháme chvilku odstát.
Nakrájíme cibuli nadrobno a na rozpáleném oleji ji necháme zesklovatět a necháme ji stranou.
Do hrnce dáme dva hrnečky rýže, zalijeme třemi hrnečky vody, dáme odměrku soli, malou oloupanou cibuli a hřebíček (6 ks), pro zbarvení rýže můžeme přidat lžičku kari. Dáme vařit a jak se voda vyvaří, dáme na 20 minut odstát.
Do uhlíkové nebo teflonové pánve rozpálíme olej a vložíme maso, mícháme, aby se maso nelepilo k sobě.
Když je maso orestované a nelepí se, zalijeme ho asi dvěma hrnečky vlažné vody a důkladně promícháme, vznikne sos, který by neměl být moc hustý, ale spíše řidčí, za občasného míchání dusíme pod poklicí. (Pozor na druh masa, kuřecí je brzo). Můžeme dle uvážení přilít vodu, aby sos nehoustl.
Když je maso měkké, přidáme masox a rozmícháme jej v celé pánvi, poté přidáme dvě lžíce sojové omáčky a opět zamícháme a nakonec přidáme zeleninu, aby jenom mírně změkla. Pokud je rýže hotova, vyndáme cibuli a hřebíček a můžeme servírovat.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
2+
4.33 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 6x)
Králičí vývar s quinoou Porcování králíka krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Čína

Komentáře

  1. Ermanaricus   28.04.2013 | 16:01 | reagovat | závadný

    Měl bych pár drobných úprav, které ještě zlepší už tak dobré jídlo:

    Sojovka bude s worchesterem
    K tomu červenou papriku přidáme
    Můžou být arašídy
    Ke konci přihodíme mražený hrášek a kukuřici
    A maso pak hodíme rovnou na tu cibulku, žádné odkládání

  2. Nikijaho   05.08.2012 | 12:00 | reagovat | závadný

    Moc dobrá čína i bez Kari, sojovky jsem dala o ty dve lzice mene (protoze uz jsem nemela) a nahradila ji jednou kostkou Masoxu. Nic nebylo znat. Cibuli jsem osmahla a dala stranou, pridala jsem ji nakonec se zeleninou... Výborné.

  3. Nikijaho   05.08.2012 | 11:57 | reagovat | závadný

    Opravdu výborné :-)

  4. Andrej K.   13.01.2012 | 19:08 | reagovat | závadný

    V zahraničí neexistuje názov jedla "Čína". To je predsa názov štátu, tak isto ako neexistuje názov jedla "Čechy" alebo "Česko". Prečo teda nepoužívate názov tak, ako je to bežné napr. v čínskej restaurácii? Mne to pripadá ponižujúce a teda nevhodné na prípravu a ani na konzumáciu!
    Čínska kuchyna nepoužíva curry korenie, to je záležitost kuchyne indickej!

    1. Nikijaho   21.11.2012 | 12:32 | reagovat | závadný

      Jenze nas ani tak nezajima nazev, to je spise slovni obrat, tak neslovickarte a kari je tam kdyby jste si to dobre precetl jen v ryzi, jiste proto ze je chutnejsi!

  5. dnk   20.08.2011 | 12:52 | reagovat | závadný

    *cibuli :-)

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web