Cikánský guláš

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hovězí maso
    • 500
      g vepřová plec
    • 2
      lžička paprika - sladká
    • 3
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 4
      plátek slanina
    • 3
      ks cibule
    • 2
      ks zelená paprika
    • 2
      ks rajčata
    • 250
      ml drůbeží vývar z kostky
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na kostky nakrájené maso smícháme, se lžičkou sladké papriky, solí, pepřem a polovinou nadrobno nasekaného česneku. Přikryté necháme přes noc marinovat v ledničce. na rozpáleném oleji maso osmahneme. Pak maso přeneseme do zapékací mísy, na pánev přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli a opékáme, až je cibule lehce dohněda a slanina křupavá. Přidáme zbytek sladké papriky, na proužky nakrájenou papriku, zbytek česneku a vaříme dalších 10 minut. Hotovou směs přeneseme do zapékací misky k masu, přidáme na kostičky nakrájená rajčata a vývar. Dochutíme solí a pepřem, přivedeme k varu a přikryté pokličkou dusíme zhruba 90 minut, až je maso měkké.
Zařazení: Maso Hovězí Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Venca Boura
    Venca Boura |

    2. 9. 2016 17:12

    jo cikansy gulas je super, a pak ze nejsou cikani dobry... ;-)

  • Venca Boura
    Venca Boura |

    2. 9. 2016 17:10

    Jo cikansky gulas je super, a pak ze cikani nejsou dobry.... ;-)

  • pindruše
    pindruše |

    22. 11. 2010 22:36

    humusáku :-$

  • adam h.
    adam h. |

    23. 11. 2007 16:28

    místo hovězího doporučuji psa, výborné ...

  • Monika Š
    Monika Š |

    25. 8. 2005 09:45

    Gulášek výborný akorát jsem ho ještě zavařila jíškou. S vařeným bramborem je to opravdu bašta