Autor:

Cikánovo zelné závitky

60 minut PT0H60M
Střední
Ingredience
Bílé zelí 1 ks
Mleté maso - vepřové 200 g
Rýže
dušená, 2 větší naběračky
 
Rajský protlak  
Kečup - jemný  
Olej  
Cibule  
Sůl  
Pepř mletý  
Česnek  
Kysané zelí  
Sádlo  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Zelné listy omyjeme a spaříme vařící vodou, necháme okapat.
Orestujeme cibuli a česnek, přidáme mleté maso, sůl, pepř a rajský protlak. Rýži propláchneme teplou vodou a smícháme s mletým masem. Směs vložíme do středu zelných listů.
Každý list se směsí stočíte tak, aby směs nemohla vypadnout. Zbylé listy zelí nakrájíme nahrubo, dáme na dno hrnce, posypeme kyselým zelím a závitky klademe do hrnce a opět zasypeme zelím.
Podlijeme vodou smíchanou s kečupem tak, aby listy byly částečně pod vodou, a necháme pod poklicí dusit. Přidáme lžíci sádla.
Dusíme asi půl hodiny. Po celou dobu podléváme, aby se závitky nepřipálily. Podáváme s chlebem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Kari dresink Lahodné domácí dipy ke grilovanému masu nebo zelenině Články z

Komentáře k receptu: Cikánovo zelné závitky

Komentáře

  1. Ladapraclovek   04.03.2014 | 13:28 | reagovat | závadný

    Je to dobre , ale moje mamka tam dava misto kecupu rajsky protlak.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web