Cikánovo zelné závitky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
60 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks bílé zelí
    • 200
      g mleté maso - vepřové
    • rýže dušená, 2 větší naběračky
    • rajský protlak
    • kečup - jemný
    • olej
    • cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • česnek
    • kysané zelí
    • sádlo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelné listy omyjeme a spaříme vařící vodou, necháme okapat.
2
Orestujeme cibuli a česnek, přidáme mleté maso, sůl, pepř a rajský protlak. Rýži propláchneme teplou vodou a smícháme s mletým masem. Směs vložíme do středu zelných listů.
3
Každý list se směsí stočíte tak, aby směs nemohla vypadnout. Zbylé listy zelí nakrájíme nahrubo, dáme na dno hrnce, posypeme kyselým zelím a závitky klademe do hrnce a opět zasypeme zelím.
4
Podlijeme vodou smíchanou s kečupem tak, aby listy byly částečně pod vodou, a necháme pod poklicí dusit. Přidáme lžíci sádla.
5
Dusíme asi půl hodiny. Po celou dobu podléváme, aby se závitky nepřipálily. Podáváme s chlebem.
Zařazení: Maso Mleté
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ladapraclovek
    Ladapraclovek |

    4. 3. 2014 13:28

    Je to dobre , ale moje mamka tam dava misto kecupu rajsky protlak.