Autor:

Cibulová omáčka

Snadné
Ingredience
Cibule
velká
1 ks
Hladká mouka 1 lžíce
Sůl 1 špetka
Voda  
Olej
nebo tuk
 

Postup přípravy:

Na tuku či oleji zpěníme nakrájenou nebo nastrouhanou cibuli, když trochu změkne, přidáme mouku a uděláme zlatavou cibulovou jíšku. Pak zajileme vodou a necháme vařit. Nakonec rozmixujeme, aby byla omáčka hladká, podle chuti přisolíme. Můžeme přidat trošku smetany, ale nemusí být. Hodí se např. k vařenému masu s bramborem (aby to nebylo suché) nebo i s bramborovou kaší, s rýží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)

Komentáře k receptu: Cibulová omáčka

Komentáře

  1. deniska   08.03.2016 | 13:18 | reagovat | závadný

    s rýží? chutná dobře s rýží? :-\ :-)

    1. vera   10.03.2016 | 9:14 | reagovat | závadný

      Tak s rýží určitě ne.Vaříme léta,1 cibule je tak na jednu porci.Jinak postup stejný,bez cukru ,okyselím trochou octa .Rozmixuju ponorákem.Dříve jsem pasírovala,

  2. Jana   12.03.2015 | 8:38 | reagovat | závadný

    Zrovna dnes ji budu vařit, ale dělám ji jako moje babička a maminka : Do kastrolu olej, 5 lžic cukru, udělá se karamel, do toho 5 velkých nahrubo nakrájených cibulí, nechá se tak půl hod smažit v karamelu. Míchat ! potom cca 4-5 lžic hl mouky, zalít horkou vodou nebo vývarem, může se přidat bujon, pokud jen vodou, osolit a nechat vařit. Po vaření scedit a podle chuti okyselit octem. Podává se s loupanými brambory vařenými ve slupce a vařeným hovězím masem. kdo má rád sladkokyselou chuť, tomu to bude určitě šmakovat :)

  3. ingrid   02.12.2014 | 17:40 | reagovat | závadný

    je dobrá je lepší se smetanou a vaře né hovězí nemá chybu

  4. Petr   09.08.2013 | 10:45 | reagovat | závadný

    Jednoduchý a rychlý recept :-). Pro dochucení ještě dávám půl kostky bujonu, a trochu mléka pro zjemnění.

  5. Tereza   10.03.2012 | 15:50 | reagovat | závadný

    moc dobrá omáčka!!!...a protože mám doma milovníka piva, tak jsem tam přidla prošku tohoto zlatavého moku...a mělo to ohromněj úspěch :)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Topinky 6x jinak: Rychlá večeře za pár korun Topinky 6x jinak: Rychlá večeře za pár korun
Vraťte romantiku do vztahu! Panny nebuďte praktické! Raci vyznávejte lásku! Vraťte romantiku do vztahu! Panny nebuďte praktické! Raci vyznávejte lásku!
5 rychlých tipů, díky kterým ložnici proměníte ve zdravější místo 5 rychlých tipů, díky kterým ložnici proměníte ve zdravější místo
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web