Autor:

Cibulová omáčka

Snadné
Ingredience
Cibule
velká
1 ks
Hladká mouka 1 lžíce
Sůl 1 špetka
Voda  
Olej
nebo tuk
 

Postup přípravy:

Na tuku či oleji zpěníme nakrájenou nebo nastrouhanou cibuli, když trochu změkne, přidáme mouku a uděláme zlatavou cibulovou jíšku. Pak zajileme vodou a necháme vařit. Nakonec rozmixujeme, aby byla omáčka hladká, podle chuti přisolíme. Můžeme přidat trošku smetany, ale nemusí být. Hodí se např. k vařenému masu s bramborem (aby to nebylo suché) nebo i s bramborovou kaší, s rýží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)

Komentáře k receptu: Cibulová omáčka

Komentáře

  1. deniska   08.03.2016 | 13:18 | reagovat | závadný

    s rýží? chutná dobře s rýží? :-\ :-)

    1. vera   10.03.2016 | 9:14 | reagovat | závadný

      Tak s rýží určitě ne.Vaříme léta,1 cibule je tak na jednu porci.Jinak postup stejný,bez cukru ,okyselím trochou octa .Rozmixuju ponorákem.Dříve jsem pasírovala,

  2. Jana   12.03.2015 | 8:38 | reagovat | závadný

    Zrovna dnes ji budu vařit, ale dělám ji jako moje babička a maminka : Do kastrolu olej, 5 lžic cukru, udělá se karamel, do toho 5 velkých nahrubo nakrájených cibulí, nechá se tak půl hod smažit v karamelu. Míchat ! potom cca 4-5 lžic hl mouky, zalít horkou vodou nebo vývarem, může se přidat bujon, pokud jen vodou, osolit a nechat vařit. Po vaření scedit a podle chuti okyselit octem. Podává se s loupanými brambory vařenými ve slupce a vařeným hovězím masem. kdo má rád sladkokyselou chuť, tomu to bude určitě šmakovat :)

  3. ingrid   02.12.2014 | 17:40 | reagovat | závadný

    je dobrá je lepší se smetanou a vaře né hovězí nemá chybu

  4. Petr   09.08.2013 | 10:45 | reagovat | závadný

    Jednoduchý a rychlý recept :-). Pro dochucení ještě dávám půl kostky bujonu, a trochu mléka pro zjemnění.

  5. Tereza   10.03.2012 | 15:50 | reagovat | závadný

    moc dobrá omáčka!!!...a protože mám doma milovníka piva, tak jsem tam přidla prošku tohoto zlatavého moku...a mělo to ohromněj úspěch :)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Třikrát, nebo šestkrát denně? Jak často jíst, abyste hubli? Třikrát, nebo šestkrát denně? Jak často jíst, abyste hubli?
Divné beauty triky celebrit: Hovínka skřivanů, pojídání švábů nebo koupel ve víně! Divné beauty triky celebrit: Hovínka skřivanů, pojídání švábů nebo koupel ve víně!
Jak si namnožit rybíz, angrešt a jostu? Teď je ten pravý čas Jak si namnožit rybíz, angrešt a jostu? Teď je ten pravý čas
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web