Autor:

Cibulačka z Provence

Ingredience
Cibule
Olivový olej 2 lžíce
Červené víno 1 dl
Hladká mouka  lžíce
Vejce
Rohlík
Máslo  
Česnek
Sůl  
Petrželka  
Drůbeží vývar 1,5 l
Sýr
tavený
50 g
Pepř mletý  
Provensálské bylinky 1/2 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Cibuli nakrájíme na kolečka dáme do hrnce spolu s 1 dl vody a olejem. Uvedeme do varu a dusíme, až je voda vydušená. Zaprášíme lehce moukou a podlijeme vývarem. Přidáme červené víno, sůl a provensálské koření. Povaříme asi 10 minut. Pak dáme do polévky rozvařit tavený sýr nakrájený na menší kousky. (Pomůžeme si rozšleháním metlou). Vejce rozšleháme vidličkou a vlijeme do vroucí polévky. Nakonec dochutíme solí a pepřem.
Rohlíky nakrájíme na kolečka. Česnek prolisujeme a utřeme s máslem. Touto směsí lehce potíráme kolečka rohlíků po obou stranách. Rozložíme na plech s pečicím papírem a dáme do středně vyhřáté trouby opéct dozlatova. Na talíři použijeme tousty jako vložku a dozdobíme sekanou petrželkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
1
4.82 11 5 1
Reklama
Guacamole avokádový dip IQ menu nejen pro vaši hlavu Články z

Komentáře k receptu: Cibulačka z Provence

Komentáře

  1. Lenka   04.02.2012 | 12:51 | reagovat |

    Právě obědvám a přesto, že mi ujela ruka s pepříkem tak můj 3 letý syn baštil až měl boule za ušima!! a to jen tak něco nesní....a proto velké díky autorovi!!!:-) mňamka

  2. masllo   28.08.2011 | 19:25 | reagovat |

    výborná!!! Už jsem ji připravoval několikrát, vyzkoušelo jí už několik mých přátel a vždycky byly pozitivní ohlasy. Bez autorských práv šířím recept úspěšně dál :-)

  3. Zdenka Kocmichová   28.04.2010 | 14:24 | reagovat |

    Moc dobrá polévka a recept. Díky, je to za 1.

  4. Mata Jureková   09.04.2010 | 20:06 | reagovat |

    Taky moc chutnala... Dávám za jedna:)

  5. Eva Hromádka   16.05.2009 | 12:27 | reagovat |

    Právě ji obědvám a musím uznat, že je to dobrota. Příjemná kombinace samých dobrých chutí. Já jsem trošku víc česneková než cibulová, tak mě stejně nejvíce chutnaly ty opečené tousty s česnekem. Ale dohromady fakt bašta.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout? Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout?
Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse
Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné? Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web