Ciabatta s olivami a česnekem

Snadné
Ingredience
Voda 300 ml
Olivový lák 50 ml
Olivový olej 2 lžíce
Sůl 3 lžička
Cukr 1 lžička
Hladká mouka 500 g
Česnek
nadrobno nakrájené
4 stroužek
Droždí
sušené
1 lžička
Olivy
nakrájené
1 hrst

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Domácí pekárna

Ingredience (kromě oliv) vložíme do pekárny v daném pořadí. Olivový lák můžeme vynechat a zvýšit množství vody na 350 ml. Zapneme program Zákadní (Normal, Basic) pekárny Eta (Vega, AFK, Clatronic), kůrka světlá. Po zvukovém signálu přidáme olivy. Upečenou ciabattu vyklopíme z formy a necháme v utěrce vychladnout.

Varianta „houstičky“: v pekárně zapneme pouze program Těsto. Po ukončení programu těsto vyklopíme a rozdělíme na cca 10 dílků. Vytvarujeme je do oválného tvaru a zploštíme. Houstičky přendáme na plech, přikryjeme folií potřenou olivovým olejem a necháme dalších 30 minut kynout. Potřeme mlékem a poprášíme moukou. Pečeme v troubě při 200 °C cca 20 minut. Hotové houstičky necháme vychladnout na mřížce.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 12 x
2+
4.33 12 5 1
Reklama
Jogurtová pizza Recepty z domácího jogurtu Články z

Komentáře k receptu: Ciabatta s olivami a česnekem

Komentáře

  1. rebellie   28.12.2013 | 13:12 | reagovat |

    Moje třetí pečení v nové pekárně a konečně se mi něco povedlo, dávám 1*, úžasné. Trošku víc solíme, takže příště dám asi i čtyři lžičky soli, děkuji autorce.

  2. Lenka Bauerová   24.01.2012 | 15:25 | reagovat |

    Dělala jsem v mírné úpravě a bez česneku: voda 350ml, olivový olej 2 lžíce, hladká mouka 500g, sůl 2 lžičky, cukr 1 lžička, droždí 1 lžička a 10ks nadrobno pokrájených černých oliv. Vše v tomto pořadí najednou do pekárny a základní program 3:45 hod. Byl výborný.

  3. faithless   07.05.2011 | 16:29 | reagovat |

    Výborný, len najbližšie dám asi o lyžičku soli menej.

  4. Kristyna N.   18.01.2011 | 12:16 | reagovat |

    Opravdu moc dobrý chlebík. Budu ho určitě velmi brzo opakovat :)

  5. PajaP ***   13.01.2010 | 15:02 | reagovat |

    Je to neco uzasneho! Lepsi nez kterykoliv chleba, proste vyborne!

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web