Chutney švestkové

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg rajčata nedozrálá
    • 300
      g švestky
    • 100
      g cibule
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      lžička sůl
    • 1.5
      dl ocet
    • 0.5
      ks zázvor - mletý
    • 0.5
      lžička hřebíček
    • 0.5
      lžička skořice
    • 0.5
      lžička pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Švestky vypeckujeme, cibuli oloupeme a z nedozrálými rajčaty nakrájíme na drobno a zvolna dusíme asi 30-40 minut. Přidáme cukr, ocet, sůl a koření a znovu dusíme, až směs začíná houstnout. Ještě horkou, plníme do nahřátých skleniček a obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Uložíme v temnu a chladu.
2
Hodí se ke grilovaným masům i jako doplněk k masovým jídlům.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Otter
    Otter |

    12. 10. 2014 12:56

    ... v 1. várce jsem zapomněla na cukr - i tak je vynikající :) .. a 2. várka je pro zbytek rodiny :)) - jsou schopni si to sníst jako přesnídávku, nebo jen s uvařenými těstovinami ;-) Taky nedávám zelená rajčata (nemám je ráda, nač si zbytečně dodávat solanin - i když v malinkém množství? ), jen dostatečně tvrdá.

  • Gabriela Škodová
    Gabriela Škodová |

    27. 8. 2007 22:50

    Chutney jsem zavařovala loni dle tohoto receptu.Neměla jsem zelená rajčata, použila jsem skoro zralá, ale tvrdá rajčata. I tak se chutney povedlo, je dobré při grilování, k buřtům apod. Skutečně vynikající!!

  • František Brusák
    František Brusák |

    2. 11. 2006 06:42

    Tento recept se dělává na podzim když nedozrají rajčata.Rajčata musí být zelený.

  • Gábina
    Gábina |

    15. 9. 2006 23:14

    Co se stane, když použiji zralá rajčata, jak se změní chutˇ?díky za info.

  • Anonym
    Anonym |

    19. 8. 2006 20:17

    Musia to byť zelené rajčiny?

  • Daniela
    Daniela |

    18. 8. 2006 09:57

    výborný, pikantni uzasny ke zverine:_) jen jsem misto svestek pouzila povidla:-)