Autor:

Churros (čti "čuros")

45 minut PT0H45M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Voda 300 ml
Hladká mouka 250 g
Cukr krystal 2 lžíce
Sůl 1 špetka
Olivový olej
nebo slunečnicový
5 lžíce
Rozšlehané vejce 2 ks
na obalení
Cukr krupice 4 lžíce
Skořice - mletá 1 lžička
na smažení
Olej  
Churros (čti "čuros")

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Do mísy přesijeme mouku, přidáme sůl a cukr. V kastrolku rozehřejeme vodu s olejem do varu. Vsypeme dovnitř mouku a vše hněteme pomocí vařečky do hladké tuhé pasty. Po cca 2 minutách odsavíme a necháme zchladnout.

Do prochladlé hmoty postupně zamícháme vejce až vznikne hladké těsto. Na plochém talíři smícháme cukr s trochou skořice.

Těsto dáme do cukrářského sáčku s hladkou, nebo hvězdičkovou násadkou. Rozehřejeme vyšší vrstvu oleje na hluboké pánvi na 170°C (až kousek těsta syčí na povrchu) a do oleje postupně stříkáme malé tyčky, závitky a esíčka. Každý necháme smažit asi 2min. do světle hněda. Vyndáme je na ubrousky, necháme usušit od přebytečného oleje a obalíme je v cukru se skořicí. Podáváme nejlépe ihned s dobrou čokoládou, nebo kávou.

Poznámka: Churros – španělské koblihy - se tradičně podávají k sváteční snídani. Na ulicích je smaží ve velkých závitnicích, ze kterých se lámou kousky a prodávají.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)
Kolik toho víte o kávě? Články z

Komentáře k receptu: Churros (čti "čuros")

Komentáře

  1. Tufina   31.01.2015 | 16:42 | reagovat | závadný

    A da se to i pect? Nerada smazim na oleji, je to potom hodne mastne. ...:/

  2. A.   15.08.2014 | 21:25 | reagovat | závadný

    Tady někdo koukal na Buddyho Valastra? :) :D

  3. Maatia   14.04.2014 | 22:55 | reagovat | závadný

    A ze špaldový mouky vyválený ve skořicovým cukru mi přítel málem ukousnul ruku, jaká to byla bašta! :-)

  4. alena   10.12.2012 | 12:39 | reagovat | závadný

    Jedla jsem to ve Španělsku a moc dobté .Vyzkouším recept a už se těším , snad se to povede. :-)

  5. xverax   02.02.2012 | 13:48 | reagovat | závadný

    Naprosto výborný recept! Nejlepší s rozpuštěnou čokoládou a pomerančem. Mňam, mňam :-) <3 <3

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web