Chudákova husa

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg játra drůbeží
    • cibule 1-2 ks, větší
    • 0,5
      l vývar
    • 1
      kg brambory
    • sádlo
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dáme vařit brambory ve slupce, vaříme je do poloměka. Mezitím na pánvi osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli do sklovata, na ni vložíme játra a prudce osmahneme, osolíme, opepříme a odstavíme.
2
Dále si připravíme půl litru vývaru, třeba masox, lepší je drůbeží. Polouvařené brambory oloupeme, a nakrájíme na plátky. Do pekáče dáme na dno vrstvu brambor, okmínujeme, na ně vrstvu orestovaných jater (všechno) a opět pokryjeme vrstvou zbylých brambor. Zalejeme vývarem a vložíme do trouby. Pečeme při 250 °C odkryté, až se vývar téměř vypeče a na bramborách se vytvoří kůrčička.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.