Autor:

Chroustova slaná bublanina

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 4
Masová směs
Kuřecí maso
řízek nakrájený na nudličky
2 ks
Cibule
nakrájená na kolečka
1 ks
Červená paprika
nakrájená na proužky
Sůl  ks
Pepř mletý  
Kari  
Těsto
Polohrubá mouka 15 lžíce
Mléko 5 dl
Vejce 3 ks
Tvrdý sýr 100 g
Prášek do pečiva 1 lžíce
Máslo
rozpuštěné
1 lžíce
Sůl
1/2 lžičky
1/2 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Maso, cibuli, papriku osmažíme a dochutíme solí, mletým pepřem a kari. Necháme vychladnout. Všechny přísady do těsta smícháme. Nenecháváme se vyděsit tím, že hmota je řídká, utěšujeme se tím, že jsou v tom ty vejce a sýr... Opravdu to ztuhne.
Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče. Masovou směs rovnoměrně rozložíme na těsto (těstem částečně propadne) a dáme péct. Pečeme do zlatova. Chutná jak teplá tak studená, výborná sama o sobě, skvělá k zeleninovým salátům či k pivu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
2+
4.43 7 5 1
Haná Tradiční gurmánské speciality z Hané Články z

Komentáře k receptu: Chroustova slaná bublanina

Komentáře

  1. Marcela   10.10.2005 | 8:07 | reagovat |

    Výborný recept, všem mým strávníkům chutnalo.

  2. Radka   24.08.2005 | 12:21 | reagovat |

    Upekla jsem na rodinnou oslavu. Všichni chtěli recept. Jednoduché, rychlé, výsledek výborný. Použila jsem uzené maso a kousek uzeniny. Studené jsem krájela na kostky 2x2 cm, dala kousek rajčete a malinko majolky na ozdobu. Díky za výborný recept. Dávám 1*.

  3. Jarka L.   16.08.2005 | 11:29 | reagovat |

    Možná barbarské, ale dobré... ;o)

  4. Barbara   15.08.2005 | 14:48 | reagovat |

    S kečupem jsem to jedla taky. Ale přijde mi to dost barbarské... protože to je takové umělé dochucení. Spíš do toho příště zkusím s tím pikatním salámem a uzeným, protože to já ráda...

  5. Jarka L.   15.08.2005 | 12:46 | reagovat |

    Barboře: zkusit jako větší jednhubky je dobrý nápad. Jak jsem již psala, bublaninu jsem zkoušela a u nás slavila úspěch. Chutnala téměř jako pizza, ale jemnější. Pekla jsem asi 45 minut dokud povrch nezezlátl. Díky sýru bylo těsto příjemně vláčné. Příště zkusím před podáváním pokapat kečupem.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat? Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat?
Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to! Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to!
Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web