Autor:

Chřest s marinovaným lososem

Střední
Ingredience
Losos
čerstvý nebo mražený
500 g
Chřest
čerstvý
400 g
Koriandr
nebo zelená petrželka
1 svazek
Jarní cibulka 2 ks
Máslo
malý kousek
 
Zázvor
2 cm kousek
 
Červená chilli paprička 1 ks
Rostlinný olej 4 lžíce
Limetková šťáva
nebo citronová z 1 kusu
 
Sůl  
Chřest s marinovaným lososem

Postup přípravy:

Zázvor oloupeme a nastrouháme, přidáme drobně nakrájenou papričku a nasekaný koriandr (petrželku), přidáme olej s limetkovou šťávou, osolíme a promícháme. Z lososa si uděláme 4 porce. Touto marinádou potřeme porce lososa a necháme odležet alespoň hodinu v chladu.

Očištěné jarní cibulky povaříme asi minutu v osolené vodě, ihned zchladíme ve studené vodě. Pak je rozřízneme podélně na půlky a každou opatrně převážeme každou rybí porci.
Stonky chřestu oloupeme, opereme a ještě mokré je vložíme do pánve s malým kouskem másla. Na chřest položíme kousky lososa a dusíme pod pokličkou na nízkém plameni asi 20 minut.

Jako přílohu podáváme vařený brambor, pokud ji vůbec podávat budeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1
Vepřové kotlety s hořčicí a sýrem feta Tipy na sýrové dobroty Články z

Komentáře k receptu: Chřest s marinovaným lososem

Komentáře

  1. Alexandra Janska   16.04.2016 | 12:13 | reagovat |

    Luxusni :-* Tohle opravdu stalo za trochu vic penez a prace. Dekuji O:-)

  2. Veronika   17.06.2015 | 10:18 | reagovat |

    Úžasná úprava lososa, tohle je opravdu geniální recept.

  3. Renata F.   24.05.2014 | 11:10 | reagovat |

    Zítra ho dělám tak asi po měsíci zase. Ta chuť byla dokonalá a nezapomenutelná, tak proč si nedopřát to blaho zase.

  4. ČernáLuna   13.05.2012 | 9:53 | reagovat |

    Báječný recept, trochu pracný a dražší, ale stojí to za to! Moc nám to chutnalo, dušený losos byl opravdu chutný, mnohem lepší než třeba smažený. Marináda báječná, doporučuji.

  5. Ederová J.   07.05.2012 | 11:51 | reagovat |

    Proceduru s jarní cibulkou jsem byla nucena vynechat, ale jinak je to vynikajicí a do detailu promyšlený recept.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web