Autor:

Choucroute (šukrut)

Střední
Ingredience
Bílé zelí 2 kg
Uzené maso 200 g
Ovar
kus
300 g
Slanina
silnější - prorostlá
2 plátek
Klobása - uzená 4 ks
Párky 4 ks
Mrkev 2 ks
Cibule 2 ks
Bílé víno - suché 1 lahev
Pepř celý 1 lžíce
Kmín 1 lžíce
Česnek 2 stroužek
Hřebíček 6 ks
Jalovec 1 hrst
Bobkový list 2 ks
Tymián
větvička
1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Uzeniny

Na dno velkého, nejlépe litinového hrnce položíme kůže ze slaniny, rozložíme polovinu zelí nakrájeného na nudličky, nakrájenou mrkev, na kolečka nakrájenou cibuli, posypeme jalovčinkami, kmínem, pepřem, dáme bobkové listy a česnek a nakrájený ovar. Zasypeme zbytkem zelí. Navrch rozložíme nakrájené uzené maso. Přelejeme vínem a 1/4 l vody. Zakryjeme pokrývkou a vložíme do trouby. Dusíme asi 2,5 hod při 180 °C. Potom vložíme do hrnce plátky slaniny, klobásu a párky a zakryté dusíme ještě 20-30 minut. Je dobré nechat ještě ve vypnuté troubě táhnout, dokud trouba nevychladne.

Podáváme s chlebem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Tomatové velouté Sváteční pohoštění Články z

Komentáře k receptu: Choucroute (šukrut)

Komentáře

  1. Jitka V.   29.04.2006 | 10:33 | reagovat | závadný

    Jalovčinky jsou bobule jalovce. Prodává se jako divoké koření a dávají se spolu s bobkovým listem pepřem atd. do zveřinových gulášů.

  2. Alík BADous   28.04.2006 | 18:37 | reagovat | závadný

    Ani ne komentář, jako dotaz: Co jsou to jalovčičky??

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web