Choucroute (šukrut)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg bílé zelí
    • 200
      g uzené maso
    • 300
      g ovar kus
    • 2
      plátek slanina silnější - prorostlá
    • 4
      ks klobása - uzená
    • 4
      ks párky
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      ks cibule
    • 1
      lahev bílé víno - suché
    • 1
      lžíce pepř celý
    • 1
      lžíce kmín
    • 2
      stroužek česnek
    • 6
      ks hřebíček
    • 1
      hrst jalovec
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      ks tymián větvička

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na dno velkého, nejlépe litinového hrnce položíme kůže ze slaniny, rozložíme polovinu zelí nakrájeného na nudličky, nakrájenou mrkev, na kolečka nakrájenou cibuli, posypeme jalovčinkami, kmínem, pepřem, dáme bobkové listy a česnek a nakrájený ovar. Zasypeme zbytkem zelí. Navrch rozložíme nakrájené uzené maso. Přelejeme vínem a 1/4 l vody. Zakryjeme pokrývkou a vložíme do trouby. Dusíme asi 2,5 hod při 180 °C. Potom vložíme do hrnce plátky slaniny, klobásu a párky a zakryté dusíme ještě 20-30 minut. Je dobré nechat ještě ve vypnuté troubě táhnout, dokud trouba nevychladne.
2
Podáváme s chlebem.
Zařazení: Maso Uzeniny

Komentáře k receptu

  • Jitka V.
    Jitka V. |

    29. 4. 2006 10:33

    Jalovčinky jsou bobule jalovce. Prodává se jako divoké koření a dávají se spolu s bobkovým listem pepřem atd. do zveřinových gulášů.

  • Alík BADous
    Alík BADous |

    28. 4. 2006 18:37

    Ani ne komentář, jako dotaz: Co jsou to jalovčičky??