Autor:

Chorvatské Fritule

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 1/2 kg
Polohrubá mouka 1/2 kg
Vejce 1 ks
Droždí  kostka
Jablka 1 ks
Brambory 1 ks
Sůl  
Cukr  
Skořice  
Ořechy  
Voda  
Hnědý rum  
Olej  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

V trošce vody uvaříme jablko a brambor do měkka. Brambor a jablko rozmačkáme na těsto. Přidáme mouku, vejce, cukr, špetku soli, skořici, rum a vlažnou vodu. Propracujeme těsto tak, aby mělo hustotu těsta na lívance. Necháme vykynout. Po vykynutí vpracujeme do těsta rozsekané ořechy. Pomocí ruky a lžičky tvoříme malé kuličky a to tak, že si dáme těsto do dlaně a stlačením ruky se nám mezi palcem a prstem udělá kulička. Tu pomocí ve vodě namočené lžičky vložíme do oleje. Smažíme na rozpáleném oleji. Osušíme na ubrousku, klademe na talíř a hojně posypeme práškovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Kuřecí cassoulet s fazolemi a klobásou Menu pro přátele Články z

Komentáře k receptu: Chorvatské Fritule

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web