Autor:

Chodské knedlíky - bosáky

Střední
Ingredience
Rohlík
Nebo housek (usušené kostičky ze zbylého pečiva)
5 ks
Brambory
(Ideální jsou nové)
5 ks
Vejce 1 ks
Polohrubá mouka 5 lžíce
Sůl  
Hladká mouka
Na obalení
 

Postup přípravy:

Směs smícháme, udusáme a necháme odpočinout, až rohlíky vypijí vodu z brambor (30-120 minut). Pak uplácáme koule velikosti tenisového míčku a dáme vařit - pozor! na pařák, který lehce pomastíme. Doba varu cca 15-20 minut - na pařáku se nepřevaří.

V létě skvělé třeba k cuketovému zelí a pečenému masu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2+
4.33 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 3x)
Košíčky s malinovým krémem a malinami Úroda chutí a barev. Skvělé recepty z malin, rybízu, cuket i paprik. Články z

Komentáře k receptu: Chodské knedlíky - bosáky

Komentáře

  1. venyss venyss   16.07.2009 | 13:35 | reagovat | závadný

    Tak vyzkoušeno, musím říct, že při přípravě jsem k nim měla nedůvěru, protože se to dost lepilo a řekla bych i rozpadalo,ale jak se to obalilo v té hladké mouce,tak to bylo lepší. Moje maminka dělá také takové knedlíky, říkáme jim chlupaté a je to také poměr- 1 brambora na 1 rohlík,ale vaří je ve vodě...Těsto jsem propracovala a určitě jsem ho nenechala stát tak dlouho a asi po deseti minutách jsem začala dělat "tenisáky". Musím říct, že jsem dnes dělala knedlíky na páře a výsledek vynikající! Měli jsme to s kachýnkou a ani by nebylo třeba k tomu zelí, opravdu výborné.1.

  2. Marie Šindelová   25.03.2009 | 13:53 | reagovat | závadný

    Tak jsem je dnes poprvé zkusila.Chutnali všem,jen můj chlap tvrdí,že podle F1 byly lepší.Neřekla bych lepší,jsou prostě zase jiné.V každém případě určitě brzy zopakuji.20 minut jim na pařáku stačilo akorát.

  3. Iva Pěnkavová   23.03.2009 | 10:18 | reagovat | závadný

    moc dobré a dělala jsem je z loňských brambor a naprosto v poho, akorát jsem je vařila 25 minut , asi moje tenisáky byly maxitenisáky !

  4. Petule B.   14.03.2009 | 13:28 | reagovat | závadný

    Jsou mooooc dobré! Byly malinko gumové, jakoby žužlavé... ale třeba je to tak správně, dělala jsem takovéto knedlíky poprvé v životě. Nicméně nám moc chutnaly!

  5. Marie Šindelová   09.03.2009 | 20:16 | reagovat | závadný

    Teda to jsem ale slepá...!Díky

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web