Autor:

Chlupaté knedlíky s houbami

Střední
Knedlíky
Brambory
syrové, polovina množství vařených
1 kg
Hrubá mouka 50 g
Vejce 1 ks
Sůl 1 špetka
Houby
Houby
300-400
400 g
Vejce
2-3
3 ks
Cibule 1 ks
Olej 2 lžíce
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Petrželka
zelená
1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Knedlíky

Syrové brambory na jemno nastrouhat a nechat v sítu cca 10 min. vykapat. Zbylou vodu důladně vymačkat. Do mísy na jemno nastrouhat vařené brambory, přidat vejce a sůl, promíchat. Vmíchat syrové vymačkané brambory. Zahustit moukou, těsto má být hustší než na bramboráky. Namočenou lžičkou vykrajovat kousky těsta a zavářet do vroucí vody.

Z hub a dalších přísad udělat smaženici podle vlastní chuti. (Na osmažené cibulce udusit houby, osolit a okořenit, vmíchat vejce a nechat srazit). Smaženice by neměla být moc vajíčková, víc houbová. Horké knedlíky vmíchat do teplé smaženice. Pokud jsou knedlíky moc velké, překrojit, mělo by se jednat o větší „jednohubky“. Upozorňuji, že knedlíky se musí do smaženice opravdu vmíchat, tak aby každý knedlík by houbovou směsí obalený. Jídlo potom nevypadá nijak zvlášť pohledně, ale je velmi dobré. Kdo má rád, s chutí zapíjí podmáslím.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Komentáře k receptu: Chlupaté knedlíky s houbami

Komentáře

  1. Jan Němec   29.12.2010 | 14:12 | reagovat |

    Je to mňamka

  2. Helena Stříbrná   25.05.2010 | 7:45 | reagovat |

    Knedlíky jsou výborné ! Mouku jsem namíchala hrubou a hladkou napůl, vejce jenom jedno. Houby jsem použila mražené.

  3. Světlana   15.07.2007 | 22:46 | reagovat |

    Houby už rostou... a tohle jídlo chutnalo :-)

  4. Ivana Samcová   26.10.2006 | 18:31 | reagovat |

    Paní Lenko, chlupaté knedlíky dělám podobně jako paní Miroslava, jen ze syrových brambor, ale přidávám vejce a mouku míchám hrubou a hladkou. A ty houby? Sušené houby /asi 1 1/2 velké hrsti/ nechám chvíli povařit v osolené vodě /asi 5 min./, pak se nechají okapat. Mezitím si na větším množství sádla /2 velké lžíce - i víc/osmahnu cibuli dozlatova /cibulí nešetřím, alespoň 2 - 3 velké/. Přidám houby, víc osolím /musí to mít chuť/ a chvilku podusím, pak do této směsi vmíchám knedlíky. Musí to být takový "klouzavý"Toto je tak pro 4 osoby.Množství je jen přibližné, dělám to jen od oka. No, pak už jen zachraňuju alespoň něco pro sebe. jestli je, Lenko, zkusíte, doufám, že budou chutnat. Ivana

  5. Lenka   26.10.2006 | 15:35 | reagovat |

    Pani Ivano, jak delate se susenymi houbami? Take obalujete knedliky, nebo plnite?

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit! Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit!
Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů
Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství! Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web