Chlupaté knedlíčky kulatého tvaru

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Ccca porce pro dva
    • 3
      ks brambory
    • 3
      ks vařené brambory
    • 1
      ks žloutek
    • majoránka
    • pepř mletý
    • sůl
    • 6
      lžíce hladká mouka event. i nať z petržele nebo celeru

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nastrouhám syrové brambory, vymačkám přes síto veškerou tekutinu, přidám nastrouhané brambory vařené, žloutek, hladkou mouku, majoránku, sůl, bílý pepř, trochu mléka na lepší formování a vymíchám asi tak do hustšího těsta, podobného jako na bramborové knedlíky.
2
Vyjmu na vál, utvořím váleček, nakrájím na stejné kousky a z těchto na rukou v rukavicích vytvořím kulaté knedlíčky. Rukavice si pomoučím v hladké mouce, dobře se knedlíčky na povrchu uzavřou, jsou hladké a neovářejí se. Zavářím do vařící se vody a vařím asi tak 10-15 minut.
3
Jsou výborné právě ke guláši na černém pivu, ale i k ostatním jídlům (vepřo knedlo zelo, vepřové plátky na černém pivu, segedín apod.).
Zařazení: Přílohy

Komentáře k receptu

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    17. 10. 2006 10:09

    Takhle dělá "bosáky" moje maminka, jenom do nich nedává bylinky. A nemusí je dělat v rukavicích, jdou dobře i bez nich.-))

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    17. 10. 2006 09:48

    Ja tiež nevarím v rukaviciach. Vierka, urobte knedlíčky klasicky bez riukavíc a obaľte ich v múke na tanieriku : )))

  • Věra
    Věra |

    17. 10. 2006 09:34

    šmankote, já nerada vařím v rukavicích... :-(((