Chlebové bochánky podle Taru

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,2
      l ovesné vločky
    • 0,5
      l voda
    • 2
      lžička sůl
    • 2
      lžíce cukr
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 25
      g droždí
    • 1
      l mouka pšeničná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do vlažné vody zamícháme ovesné vločky, cukr, sůl a droždí. Přidáme mouku, promíchame, vlijeme olej a zpracujeme rukama ve vláčné nelepivé těsto. Necháme asi 30 minut kynout. Na vále vytvoříme 18-24 malých bochánků, které pečeme ve vyhřáté troubě při 225 °C 10-15 minut.
2
Doporučuji jíst čerstvě upečené s bylinko-tvarohovou pomazánkou.
Zařazení: Pokrmy Pečivo

Komentáře k receptu

  • Lenka
    Lenka |

    7. 1. 2014 22:48

    Právě jsem je dopekla, chtěla jsem něco jiného, než klasické rohlíky. těsto zvládla pekárna a jsou moc dobré, dělala jsem je větší, vyšlo jich 12.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    8. 10. 2004 09:49

    Opraveno.

  • Irena B.
    Irena B. |

    8. 10. 2004 09:20

    Máte pravdu, chybička se vloudila. Má to být 25 g :-)

  • Karla Rezková
    Karla Rezková |

    27. 8. 2004 11:22

    Čtvrt gramu droždí je nějak málo, jsem zkušená kuchařka, ale tak malé množství bych neuměla odměřit