Chlebová smaženice s česnekem

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 10
      plátek celozrnný chléb 8-10
    • 400
      g čerstvé houby
    • 4
      ks vejce
    • 6
      lžíce sádlo
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      špetka tymián
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • čerstvá zelenina na oblohu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Houby očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na pánvi rozehřejeme sádlo a opečeme na něm chleba nakrájený na kostičky a plátky česneku. Opečený chléb vyjmeme, na pánvi orestujeme nakrájené houby. Tyto osolíme, opepříme, okmínujeme a dusíme, dokud se z nich nevypaří voda. Pak přidáme tymián, pepř a opečené chlebové kostičky. Promícháme, zalijeme rozkvedlanými vejci a za občasného zamíchání vaříme ještě 2 minuty, dokud se vejce nesrazí. Smaženici upravíme na talíře a bohatě obložíme zeleninou.
Zařazení: Pokrmy Z hub

Komentáře k receptu

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    19. 4. 2006 18:54

    Vypada to mnam mnam:o] Davam do oblibenych a pri nejblizsi prilezitosti vyzkousim!