Chlebíček z Walesu

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
20 minut
4
porce
neuvedeno
autor: TheKacabi

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks bageta
    • 10
      g máslo
    • 10
      g hladká mouka
    • 60
      ml mléko
    • 100
      g sýr čedar / gouda
    • 15
      ml pivo (volitelné)
    • 1
      lžíce celozrnné hořčice (nebo plnotučná + rozdrcenné hořčičné semínko)
    • 1
      ks vejce
    • šunka nejlépa Parmská

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bagetu nakrájíme na 8-10 šikmých plátků a z obou stran je zlehka opečeme (můžete pod grilem nebo v toastovači).
2
Mezitím si v malém hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a minutku mícháme. Odstavíme z ohně a přimícháme mléko. Vrátíme na plotýnku a necháme krátce povařit, přidáme hořčici, pivo a sýr. Promícháme a vmícháme rozšlehané vajíčko.
3
Na každý plátek bagety dáme šunku a pak lžíci směsi a zapečeme 4-5 minut pod grilem.
4
Můžeme posypat bylinkami a podáváme se salátem (např. [[http://www.recepty.cz/recept/nektarinkovy-salat-s-mozzarelou-153903|Nektarinkový salát s mozzarelou]]).

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.