Autor:

Chleba, který se ani za tři dny nedrobí

Snadné
Ingredience
Tmavá mouka 100 g
Pivo 1,5 dl
Cukr 1 lžička
Voda 1 dl
Kmín 2 lžička
Hladká mouka 400 g
Droždí 2 lžička
Sůl 2 lžička
Rostlinný olej 1 lžíce
Ocet 1 lžička
Vařené brambory
strouhané
2 ks
Česnek
nemusí být
2 stroužek

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Domácí pekárna

Všechny ingredience dáme do pekárny přesně podle toho, jak jsou napsané. Po pípnutí můžeme přidat slaninu, uzené maso, semínka.... podle chuti to, co máme rádi.
POZOR - těsto bude řidší, ale nezoufejte a mouku nepřidávejte, potom se drobí. Pokud vydržíte a pekárnu po celou dobu neotevřete, tak bude jistě dokonalý. 10 minut před koncem pečení už se otevřít může a to ho potom potřu slanou vodou na krásu.
Program dát 1 nebo celozrnný, chleba váží asi 1 kg, peču ho v pekárně Profesor DP-3 na střední, kůrka tmavá.
Toto je recept, který můj manžel po mnoho pokusech dovedl k dokonalosti a chleba je perfektní - všem moc chutná.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
2+
4.43 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 7x)
Reklama
Jablíčka v těstíčku s vanilkovou omáčkou Oblíbené ingredience na zahřátí Články z

Komentáře k receptu: Chleba, který se ani za tři dny nedrobí

Komentáře

  1. natissa   07.02.2013 | 14:34 | reagovat | závadný

    Můžu se ještě zeptat. Chlebík je strašně nízký jakoby pořádně nevykynul. Čím to může asi být? Dělala jsem vše podle receptu :-(
    :'(

  2. natissa   07.02.2013 | 12:22 | reagovat | závadný

    Je tam prosím Vás množství těch tekutin napsáno správně? Těsto vůbec nebylo řídké... 8-)

  3. adysek   23.11.2012 | 13:18 | reagovat | závadný

    Ještě jsme nezjistili jestli se za tři dny drobí :-! Po upečení nestihl ani vychladnout a už byl pryč :-D Vynikající dávám 1

  4. millisso   02.11.2011 | 21:11 | reagovat | závadný

    Úžasný chleba,jen jsem musela přidat trochu víc vody.Jinak je fakt dokonalý-byl hned pryč a určitě ho budu dělat častěji.Jen jsem nestihla vyzkoušet jestli za 3 dny opravdu nedrobí..=)
    dávám jedničku a děkuji...

  5. caddi   02.09.2011 | 9:35 | reagovat | závadný

    Chleba je naprosto dokonaly , uz jej pecu vice jak rok, jiny uz nepecu , jen tento , <3 bez cesneku , s cesnekem , ze slunecnici , vzdy je to pecka , musim pect dva , je hned pryc ,

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web