Chléb z pekáčku dle Ládi Hrušky

Ingredience
Hladká mouka 3 hrnek
Voda 1,5 hrnek
Sušené droždí 1/2 lžička
Sůl 1,5 lžička
Drcený kmín  

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní

Mouku společně s droždím a solí si promícháme v míse. Přilijeme vodu a hněteme těsto. Mísu překryjeme fólií popřípadě alespoň utěrkou a ponecháme kynout po dobu 12 až 18 hodin!

Další den si těsto vyndáme a rozložíme na pomoučněný vál. Těsto několikrát jakoby přeložíme přes sebe a necháme odpočívat ještě chvilku. Poté se vrhneme na vytvarování bochníku. Není na tom nic složitého, zvládne jistě každý. Takto ponecháme chléb ještě hodinu kynout. Troubu máme již předehřátou a to na 200°C. Dáme do ní rozpálit litinový hrnec. Když je vše připravené, bochník vložíme do rozpáleného hrnce a přikryjeme poklicí. Pečeme asi 30minut. Poté poklici sundáme, a necháme dopéct dalších 20 minut, přesně tak, jak Láďa Hruška doporučuje.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Chléb z pekáčku dle Ládi Hrušky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web