Chléb z pekáčku dle Ládi Hrušky

Ingredience
Hladká mouka 3 hrnek
Voda 1,5 hrnek
Sušené droždí 1/2 lžička
Sůl 1,5 lžička
Drcený kmín  

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní

Mouku společně s droždím a solí si promícháme v míse. Přilijeme vodu a hněteme těsto. Mísu překryjeme fólií popřípadě alespoň utěrkou a ponecháme kynout po dobu 12 až 18 hodin!

Další den si těsto vyndáme a rozložíme na pomoučněný vál. Těsto několikrát jakoby přeložíme přes sebe a necháme odpočívat ještě chvilku. Poté se vrhneme na vytvarování bochníku. Není na tom nic složitého, zvládne jistě každý. Takto ponecháme chléb ještě hodinu kynout. Troubu máme již předehřátou a to na 200°C. Dáme do ní rozpálit litinový hrnec. Když je vše připravené, bochník vložíme do rozpáleného hrnce a přikryjeme poklicí. Pečeme asi 30minut. Poté poklici sundáme, a necháme dopéct dalších 20 minut, přesně tak, jak Láďa Hruška doporučuje.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)

Komentáře k receptu: Chléb z pekáčku dle Ládi Hrušky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web