Chléb z pekáčku dle Ládi Hrušky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      hrnek hladká mouka
    • 1,5
      hrnek voda
    • 0,5
      lžička sušené droždí
    • 1,5
      lžička sůl
    • drcený kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku společně s droždím a solí si promícháme v míse. Přilijeme vodu a hněteme těsto. Mísu překryjeme fólií popřípadě alespoň utěrkou a ponecháme kynout po dobu 12 až 18 hodin!
2
Další den si těsto vyndáme a rozložíme na pomoučněný vál. Těsto několikrát jakoby přeložíme přes sebe a necháme odpočívat ještě chvilku. Poté se vrhneme na vytvarování bochníku. Není na tom nic složitého, zvládne jistě každý. Takto ponecháme chléb ještě hodinu kynout. Troubu máme již předehřátou a to na 200°C. Dáme do ní rozpálit litinový hrnec. Když je vše připravené, bochník vložíme do rozpáleného hrnce a přikryjeme poklicí. Pečeme asi 30minut. Poté poklici sundáme, a necháme dopéct dalších 20 minut, přesně tak, jak Láďa Hruška doporučuje.
Zařazení: Ostatní

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.