Chléb z domácí pekárny

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 280
      ml voda
    • 1
      lžička ocet
    • 180
      g mouka Žitná chlebová
    • 220
      g hladká mouka
    • 0,8
      lžička sušené droždí
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      cukr
    • 1
      lžíce slunečnicová semínka
    • 1
      lžíce lněná semínka
    • 1
      lžička sunarka
    • 1
      lžička drcený kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vložíme do domácí pekárny v uvedeném pořadí. Na mé pekárně Moulinex zvolím program 3P a hmotnost chleba 500 g. Po vykynutí (těsně před pečením cca 80 minut před koncem programu) -posypáno 1 lžičkou slunečnicových semínek. Povede se vždy.
2
Chlebovou žitnou mouku lze koupit např. v obch. řetězci TESCO

Komentáře k receptu

  • Sylva P.
    Sylva P. |

    29. 4. 2009 07:41

    Prosím o radu. Nepovedlo se mi péct s časovým nastavením. Mám ETu Harmony. Těsto se pořádně nepromíchalo, takže půlka byla docela dobrý chléb a zbytek byla sypká směs ale ztvrdlá a nezpracovaná. Kde je chyba?

  • Anonym
    Anonym |

    24. 1. 2008 19:42

    V pekárně ETA peču na program 2 Sprint. Sunar dávám mám doma mimi ale není nutný.vyzkoušejte!!!!!!!!

  • Autor receptu
    Autor receptu |

    24. 1. 2008 16:12

    Teď jsem si všiml malé chyby. Používám 2 lžičky soli a 1 lžičku cukru. Omlouvám se. zde je pár foto http://picasaweb.google.cz/tomasf71/ChlebaII

  • Autor receptu
    Autor receptu |

    24. 1. 2008 16:10

    Sunar dávám pouze z důvodu, že nemám doma sušené mléko. Údajně sušené mléko chleba zjemní, ale pokud ho tam nedáte (suš. mléko/sunar) pak se vůbec nic nestane.

  • Hela -
    Hela - |

    5. 1. 2008 15:14

    Podle mého se ten sunar dostal do receptu kdysi dávno, když ještě byl dostupnější než sušené mléko, nebo autorka měla tehdy doma mimino. Lžička sunaru nebo sušeného mléka není rozhodující.

  • Věra N.
    Věra N. |

    4. 1. 2008 11:57

    Podle mých zkušeností není třeba dávat do chleba sušené mléko. Úplně stačí voda.

  • milena kubikova
    milena kubikova |

    3. 1. 2008 23:25

    ja myslim, ze b y sa dal urcite nahradit susenym mliekom.....je omnoho lacnejsie....a mozete ho potom dopouzivat do normalneho varenia po rozpusteni vo vode, ako normalne mlieko. neviem preco je tu spomenuty akurat sunar....mozno je o nieco sladsi, ako klasicke susene mlieko. fakt neviem.

  • Anonym
    Anonym |

    3. 1. 2008 11:14

    Ráda bych věděla, jestli tam je ten sunar důležitý? Nechce se mi ho kvůli jedné lžičce kupovat. Nebo ho můžu něčím nahradit?

  • Zuzana Zelinková
    Zuzana Zelinková |

    1. 1. 2008 22:41

    ano sušené droždí.

  • Maruš
    Maruš |

    31. 12. 2007 21:23

    O droždí se více dovíte tady- http://www.noli.cz/index.php?a=casteotazky#12V receptech se dá droždí zaměnit,místo lžičky sušeného 1/4 kostky čerstvého.Víc používám sušené,mám ho v zásobě větší množství a nemusím až tak moc hlídat datum spotřeby.

  • helca
    helca |

    30. 12. 2007 13:02

    Dobrý den. Ctěla bych se zeptat, pro ve většině receptů se používá sušené droždí.Děkuji