chléb pitta

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 30
      g droždí
    • 600
      g chlebová mouka
    • 3
      lžíce panenský olivový olej extra
    • sůl
    • vlažná voda podle potřeby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozpustit kvasnice v teplé vodě a nechat je vzejít. Přesít mouku na vál, udělat do ni důlek a do toho nalít kvasnice, olej a trochu osolit. Přidávat tolik vlažné vody, aby vzniklo vláčné, hladké těsto. Nechat ho vykynout do dvojitého objemu. Několikrát do těsta uhodit pěstí a přendat ho do olejem vymazané mísy. Nechat těsto vzejít podruhé.
2
Předehřát troubu na 220°C. Z těsta vyválet kulaté placky a položit je na olejem vymaštené plechy. Péct je po 20-30min.
3
do těsta se může přidat různé koření, olivy, kapari, slanina...
Zařazení: Pokrmy Pečivo
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • nuteverka
    nuteverka |

    25. 8. 2012 09:58

    No chutove to neni spatne ale pita to rozhodne neni, k tomu to ma opravdu daleko

  • Jaruna
    Jaruna |

    1. 2. 2011 16:01

    Vyzkoušela jsem s olivami, povedlo se, nic nezbylo. :-*