Chléb bílý a jednoduchý

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžička sůl
    • 500
      g mouka hladká
    • 7
      g sušené droždí
    • 3
      lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve velké míse smíchejte mouku, sůl a droždí. Doprostřed udělejte důlek, vlijte do něj olej a 300 ml vody. Důkladně promíchejte, bude-li těsto tuhé, přidejte dvě nebo tři lžíce vody. Těsto položte na pomoučněnou plochu a hněťte. Až bude sametově hladké, uložte ho do lehce vymaštěné mísy a nechte kynout zhruba hodinu nebo přes noc, ale v chladničce. Plech vyložte pečicím papírem. Těsto odražte, uválejte z něj kouli a nechte ji na plechu ještě hodinu dokynout, aby zdvojnásobila objem. Předehřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Bochník pomoučněte a křížem nařízněte. Pečte do zlatohněda, 25-30 minut. Upečený bochník by měl znít na poklep dutě. Nechte ho zchladnout na mřížce.
Zařazení: Přílohy

Komentáře k receptu

  • Katka Maršálková
    Katka Maršálková |

    11. 5. 2007 12:20

    tak to nevím, s plynem nemám žádné zkušenosti....

  • Jaňulka
    Jaňulka |

    30. 3. 2007 10:53

    Chtěla bych se zeptat jak je to s pečením v plynové troubě?