Autor:

Chicken Murphy

90 minut PT0H90M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Brambory 5 ks
Semolinové těstoviny
Farfale, nebo Torti
250 g
Červená chilli paprička
čerstvá
1 ks
Extra panenský olivový olej 2 lžíce
Oranžová paprika 1 ks
Kuřecí prsa 600 g
Česnek 5 stroužek
Hladká mouka 1 miska
Cibule 2 ks
Bílý vinný ocet 2 lžíce
Pepř mletý  
Sůl  
Cayenský pepř  
Parmazán 100 g
Klobása
jemná, nebo pálivá, ideálně italská
1 ks
Rajčatové pyré 200 g

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy

Tento recept pochází z USA, konkrétně z New Jersey, kde se vaří skoro v každé restauraci. Vypadá z části italsky, to proto, že jeho základ do Ameriky přivezli italští přistěhovalci a američané si to pak ještě vylepšili.
Takže připravíme si větší hlubší pánev (vše budeme postupně dělat na stejné pánvi). Klobásu nakrájíme na kostičky a opečeme, než se vysuší, dáme ji stranou, výpek si slijeme vedle do misky.
Dále nakrájíme očištěná kuřecí prsa na kostičky, obalíme v mouce smíchané se solí a pepřem, na pánev si dáme olivový olej, rozpálíme a opečeme kuře dohněda, poté opět vyndáme a dáme bokem.
Mouka pravděpodobně nasála všechen olej na pánvi, proto trochu oleje přidáme a orestujeme cibuli nakrájenou na tenká půlkolečka. Opět vyndáme a dáme bokem.
Dále odjádříme a nasekáme papriku a dáme na pánev, zprudka opékáme, asi po minutě přidáme odjádřenou a nadrobno nasekanou chilli papričku a na plátky nakrájený česnek. To vše chvíli orestujeme a opět dáme bokem.
Uvaříme brambory ve slané vodě (cca 15 minut) a nakrájíme na kostky, vodu z brambor si ponecháme. Brambory opečeme dohněda stále na téže pánvi.
Ve vodě z brambor si uvaříme těstoviny dle návodu na obalu, scedíme a vodu si ponecháme.
Všechny suroviny vložíme do olivovým olejem vymazaného pekáče, dochutíme solí, pepřem a cayenským pepřem. Zalijeme rajčatovým pyré, trochou vody od brambor a těstovin, výpekem z klobásy, zakápneme trochou octa, důkladně promícháme, zasypeme nastrouhaným parmazánem a dáme tak na 30 minut zagratinovat do trouby.
Poté vyjmeme a podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Cuketovo-kedlubnové komínky Očista pro zimní dny Články z

Komentáře k receptu: Chicken Murphy

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web