Cherry rajčata s olivami

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g cherry rajčátka
    • 50
      g olivy nejlépe s peckami
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžička vinný ocet červený
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks chilli papričky
    • 1
      ks mozzarella
    • 40
      g strouhaný parmazán
    • 1
      špetka oregáno sušené
    • 1
      hrst bazalka čerstvá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vezmeme cherry rajčata a každé v misce zmáčkneme, aby prasklo. Opatrně pod dlaní, aby nebyla špinavá celá kuchyně. Poté vezmeme olivy a odpeckujeme je. Poměr mezi rajčaty a olivami necháme na každém z vás podle toho, co má radši. Poté opepříme, zakápneme olivovým olejem a vinným octem. Nesolit!, rajčata si vezmou sůl z oliv. Dále nasypeme něco málo oregána. Nakrájíme chilli papričku, množství podle toho, jak kdo má rád ostré. Nakonec asi tak půl hrsti nasekané čerstvé bazalky. Vše smícháme a dáme alespoň na hodinu odstát do lednice. Před vyndáním nakrájíme ciabattu a lehce ji opečeme. Na talíř dáme hotový salát, šťávu však necháme v misce. Vezmeme mozarellu, trochu ji roztrháme a položíme na salát. Pak na ní vylijeme šťávu z misky. Celé posypeme parmezánem a zakápneme trochou olivového oleje.
2
Podáváme s ciabattou nebo jen tak. Je to výborné, lehké a zároveň syté. Výborné k vínku.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    21. 1. 2012 15:35

    Tak z tohoto salátu jsem byla úplně nadšená. Nepřeplácaný a bez majonéz, tatarek a jiných poděsů. Navíc chválím i autora, že si dal práci hezky rozepsat postup a neodbyl to jenom suchým "všechno smícháme". Moc nám chutnal! I když teda chilli paparičky jsme zvládly jen čtvrtinu :)