Cheesecake jinak

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
60 minut
8
porce
neuvedeno
autor: jarkoo

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks bílý jogurt tučný 400-500 g
    • 2
      ks zakysaná smetana 400-500 g
    • 3
      ks vejce
    • 1
      ks citron větší
    • 120
      g cukr krupice
    • 3
      ks vanilkový cukr
    • 50
      g máslo
    • 1
      balení sušenky máslové

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Den před pečením si připravíme základ na náplň: smícháme jeden velký tučný jogurt a jednu velkou zakysanou smetanu, nalijeme do cedníku vyloženého jemným plátnem, rohy plátna přehneme přes směs, aby se nám na to neprášilo a necháme cca 24 hodin vykapat syrovátku.
2
Druhý den rozdrtíme máslové sušenky najemno (nejlépe rozsekáme v mixéru), smícháme s rozpuštěným máslem a směs rozprostřeme do dortové nebo vyšší koláčové formy o průměru 24-26 cm vyložené pečícím papírem (na dně). Jemně upěchujeme nejlépe malým válečkem na těsto.
3
Vykapanou hustou směs na náplň vyklopíme z plátna do mísy. Pokud je vykapané směsi méně než 500 g, doplníme ji měkkým tvarohem na požadované množství. Pak vešleháme vejce, cukr, jeden vanilkový cukr a šťávu vymačkanou z jednoho citrónu. Hmotu rozprostřeme na korpus ze sušenek a koláč dáme péci do trouby předehřáté na 180°C asi na 30 minut, dokud nezačnou okraje koláče lehce zlátnout, střed zůstává částečně pořád jakoby nedopečený.
4
Druhou velkou zakysanou smetanu smícháme s 2 kusy vanilkového cukru a rozetřeme na předpečený koláč. Vrátíme do trouby a dopékáme ještě asi 10 minut. Pak troubu vypneme, pootevřeme a necháme v ní koláč trochu vychladnout, aby nepopraskal.

Komentáře k receptu

  • jarkoo
    jarkoo |

    13. 2. 2015 13:04

    Ještě dodávám, že nejlepší je tento Cheesecake až druhý den po vychlezení v ledničce. :-)