Chalupářský chléb

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks chleba
    • 250
      g anglická slanina
    • 2
      balení tavený sýr
    • 250
      g cihla
    • 2
      kelímek zakysaná smetana
    • česnek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky, cihlu nastrouháme a všechny suroviny smícháme. Česnek, sůl a pepř, jak kdo má rád.
2
Z chleba odkrojíme vrchní část, kterou potom použijeme jako pokličku. Chléb vydlabeme a vydlabanou hmotu nakrájíme na kostičky.
3
Připravenou směsí naplníme chléb a přiklopíme.
4
Dáme na plech a okolo chleba rozložíme nakrájené kostičky.
5
Pečeme v troubě asi 30-40 minut, dokud se náplň neprohřeje.
6
Opečené kostičky máčíme v sýrové hmotě a konzumujeme.

Komentáře k receptu

  • Radka Křížová
    Radka Křížová |

    2. 11. 2009 17:03

    dělala jsem z menšího kulatého chleba, naplnila zhruba půlkou náplně ( dělala jsem od oka a podle situace v ledničce ) a bylo to výborné - chutné,syté a hlavně zase něco jiného..

  • Michaela Schenková
    Michaela Schenková |

    30. 11. 2007 11:46

    Tuto dobrotu děláme, přijde li na návštěvu více lidí, je to zábava a výborně se u toho popíjí bílé vínečko. Dělám to do kulatého bochníku, ukrojím vršek- pokličku- vydlabu vnitřek, obložím tou střídkou bochník a naplním směsí.Do směsi přidávám navíc zeleninovou papriku nakrájenou na malé kostičky. Výborně to dochutí. Upeču a... mňamka!!!!

  • Marsí
    Marsí |

    29. 11. 2007 14:00

    Hihi..já víím Venuše, jen jsem nechtěla doslova napsat, že se alespoň nebudu muset dělit a budu mít svůj dalamánek...no....-))) Moje sarančata jí tak rychle, že by se zase na mně nedostalo...:-))

  • Venuše Urbanová
    Venuše Urbanová |

    29. 11. 2007 13:11

    Tento chleba se neporcuje. Jí se to jako fondue. Všichni si sednou ke chlebu a máčí si opečené kousky v sýru. Když už je sýru méně, odlamují se kůrky chleba.

  • Marsí
    Marsí |

    29. 11. 2007 11:15

    To je dobrý nápad Venuše s těmi dalamánky...takhle se to alespoň nebude muset porcovat...:-)) mimoch. máte hezké jméno, pokud to není přezdívka..:-))

  • Venuše Urbanová
    Venuše Urbanová |

    29. 11. 2007 10:09

    Náplň ze sýrů je na veliký chleba. Když použijete menší, tak vám směs zbyde. Druhý den můžete naplnit třeba dalamánky.

  • Marsí
    Marsí |

    29. 11. 2007 09:20

    Já bych to vrazila do kulatého chleba, do takového v jakém se podává česnečka nebo gulášovka...:-))

  • Jana P.
    Jana P. |

    29. 11. 2007 08:45

    No přece do té směsi sýrů a koření, jak to píše paní.

  • Hela -
    Hela - |

    28. 11. 2007 18:43

    Jsem asi méně chápavá, ale nevím, kam s na kostičky nakrájenou slaninou. Příjde do směsi nebo taky vedle chleba?

  • Katka Maršálková
    Katka Maršálková |

    28. 11. 2007 14:53

    A na jak velký bochník chleba to je? A kulatý nebo klasická Šumava?