Autor:

Chalupářský chléb

Snadné
Ingredience
Chleba 1 ks
Anglická slanina 250 g
Tavený sýr 2 balení
Cihla 250 g
Zakysaná smetana 2 kelímek
Česnek  
Sůl  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky, cihlu nastrouháme a všechny suroviny smícháme. Česnek, sůl a pepř, jak kdo má rád.
Z chleba odkrojíme vrchní část, kterou potom použijeme jako pokličku. Chléb vydlabeme a vydlabanou hmotu nakrájíme na kostičky.
Připravenou směsí naplníme chléb a přiklopíme.
Dáme na plech a okolo chleba rozložíme nakrájené kostičky.
Pečeme v troubě asi 30-40 minut, dokud se náplň neprohřeje.
Opečené kostičky máčíme v sýrové hmotě a konzumujeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Sýrové koláčky se salsou Podzimní vegetariánské menu Články z

Komentáře k receptu: Chalupářský chléb

Komentáře

  1. Radka Křížová   02.11.2009 | 17:03 | reagovat | závadný

    dělala jsem z menšího kulatého chleba, naplnila zhruba půlkou náplně ( dělala jsem od oka a podle situace v ledničce ) a bylo to výborné - chutné,syté a hlavně zase něco jiného..

  2. Michaela Schenková   30.11.2007 | 11:46 | reagovat | závadný

    Tuto dobrotu děláme, přijde li na návštěvu více lidí, je to zábava a výborně se u toho popíjí bílé vínečko. Dělám to do kulatého bochníku, ukrojím vršek- pokličku- vydlabu vnitřek, obložím tou střídkou bochník a naplním směsí.Do směsi přidávám navíc zeleninovou papriku nakrájenou na malé kostičky. Výborně to dochutí. Upeču a... mňamka!!!!

  3. Marsí   29.11.2007 | 14:00 | reagovat | závadný

    Hihi..já víím Venuše, jen jsem nechtěla doslova napsat, že se alespoň nebudu muset dělit a budu mít svůj dalamánek...no....-))) Moje sarančata jí tak rychle, že by se zase na mně nedostalo...:-))

  4. Venuše Urbanová   29.11.2007 | 13:11 | reagovat | závadný

    Tento chleba se neporcuje. Jí se to jako fondue. Všichni si sednou ke chlebu a máčí si opečené kousky v sýru. Když už je sýru méně, odlamují se kůrky chleba.

  5. Marsí   29.11.2007 | 11:15 | reagovat | závadný

    To je dobrý nápad Venuše s těmi dalamánky...takhle se to alespoň nebude muset porcovat...:-)) mimoch. máte hezké jméno, pokud to není přezdívka..:-))

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Jak skloubit práci se starostí o děti? Jak skloubit práci se starostí o děti?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web