Čevab - Balkán

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg jehněčí maso z kýty
    • 3
      snítka rozmarýn nejlépe čerstvý
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na kousky, které semeleme na masovém strojku. Takto pomleté maso ještě aspoň 1x pomeleme. Lístky rozmarýnu nakrájíme na co nejmenší kousky a zamícháme je do mletého masa. Dosolíme, opepříme (někde přidávají do směsi i na velmi jemno nakrájenou cibuli či česnek, mletou papriku...) a přidáme asi lžíci oleje. Tato směs se musí velmi dobře vypracovat, cca 1/2 hodiny míchat. Z dobře vypracované směsi uděláme kouli, překryjeme fólií a necháme několik hodin odpočinout v ledničce. Pak tvarujeme (kdo má masový strojek s nástavce, má ušetřenou práci) válečky cca 2 cm široké a cca 7 cm dlouhé.
2
Rošt potřeme olejem a za pravidelného otáčení čevabi pečeme cca 8 minut. Jako příloha obvykle slouží cibule a ajvar (např. od Podravky, lze zakoupit v Kauflandu apod.), který můžeme nahradit hořčicí.
3
Dobrou chuť
4
Originální název: Čevab
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.