Autor:

Čevab - Balkán

Střední
Ingredience
Jehněčí maso
z kýty
1 kg
Rozmarýn
nejlépe čerstvý
3 snítka
Sůl  
Pepř mletý  
Olej  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Maso nakrájíme na kousky, které semeleme na masovém strojku. Takto pomleté maso ještě aspoň 1x pomeleme. Lístky rozmarýnu nakrájíme na co nejmenší kousky a zamícháme je do mletého masa. Dosolíme, opepříme (někde přidávají do směsi i na velmi jemno nakrájenou cibuli či česnek, mletou papriku...) a přidáme asi lžíci oleje. Tato směs se musí velmi dobře vypracovat, cca 1/2 hodiny míchat. Z dobře vypracované směsi uděláme kouli, překryjeme fólií a necháme několik hodin odpočinout v ledničce. Pak tvarujeme (kdo má masový strojek s nástavce, má ušetřenou práci) válečky cca 2 cm široké a cca 7 cm dlouhé.

Rošt potřeme olejem a za pravidelného otáčení čevabi pečeme cca 8 minut. Jako příloha obvykle slouží cibule a ajvar (např. od Podravky, lze zakoupit v Kauflandu apod.), který můžeme nahradit hořčicí.

Dobrou chuť

Originální název: Čevab

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí Články z

Komentáře k receptu: Čevab - Balkán

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web