Česnekové plecko na hruškách

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g vepřová plec
    • 2
      ks cibule - větší
    • 4
      stroužek česnek , malá palička nebo alespoň
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín
    • 2
      ks hrušky
    • vývar na podlití

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plec pokrájíme na větší kusy, osolíme, opepříme, přidáme trochu kmínu, nastrouhaný nebo nasekaný česnek a promícháme. Maso dáme do pekáčku na pokrájenou cibuli, podlijeme vývarem, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě cca 40 minut.
2
Pak odklopíme, přidáme na kostky pokrájené očištěné hrušky a trochu osolíme, promícháme s masem. Dáme dopéct odklopené doměkka a dozlatova, případně ještě podlijeme vývarem nebo vodou.
3
Podáváme s bramborovou přílohou dle chuti.

Komentáře k receptu

  • Dominika
    Dominika |

    16. 9. 2015 10:32

    I když je to pečené maso a ponejvíc k němu dělám knedlíky, tak jsem tentokrát zvolila jako přílohu bramborovou kaši a bylo to bezkonkurenční. Recept určitě brzy zopakuji a děkuji za něj. Není to nic složitého a dá se to lehce zvládnout i v běžném pracovním dni.

  • Martin Skalník
    Martin Skalník |

    14. 11. 2013 14:37

    Prostě bomba 8-) , nic těžký a fakt dobrý.