Česnekové kuře II.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks kuřecí maso řízek (nebo stehýnka, případně rozporcované kuře)
    • brambory
    • sůl
    • pepř mletý
    • česnek
    • tatarská omáčka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupat, nakrájet na kolečka, promíchat se solí a s utřeným česnekem a dát do zapékací mísy. Kuře osolit, opepřit (kuřecí řízky naklepat) a potřít česnekem, maso naskládat na brambory a dát péct do trouby cca na 30 minut. Až česnek zhnědne, vše potřít tatarkou a nechat zapéct, aby tatarka zhnědla.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Di
    Di |

    18. 11. 2005 23:18

    Lenko, salmonela je z vajíček nedostatečně tepelně upravených, ne naopak. Majonéza jsou vajíčka s olejem,proč by se nemohla upéct? Majolka se dává i do kynutých buchet. V tatarce je něco navíc, ale tepelnou úpravou se do majonézy, kde salmonely nejsou, rozhodně nedostanou. Mimochodem průmyslově se majonéza vyrábí z vajec už tepelně zpracovaných.

  • Lenka
    Lenka |

    18. 11. 2005 21:44

    Ta tatarka se mi nějak nezdá, podle mě by se také neměla vůbec tepelně upravovat, vždyť to je tak na salmonelu.

  • wona
    wona |

    18. 2. 2005 19:27

    Ja to pecu v horkovzdusny troube a nic se nepripaluje. Kdyz chcete, dejte si tam maslo nebo co. A ta tatarka je na tom fakt mnamka.

  • Alena
    Alena |

    18. 2. 2005 13:48

    Možná by bylo dobré to trochu podlít vývarem nebo vodou, aby se to nepřipálilo, nebo tam dát trochu másla ? peče se to jen tak nasucho opravdu ? Nevím jakou má chuť opečená tatarka do hněda, ta myslím by se neměla vůbec tepelně zpracovávat, zkuste se ještě zamyslet "Wona -" a napište jestli je to k jídlu...