Česnekové kuře

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 5
      česnek
    • sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře rozčtvrtíme. Česnek rozmačkáme a dobře promícháme se solí a pepřem. Touto směsí potřeme kuře pod kůží, kůži zvenku potřeme olejem a osolíme.
2
Necháme v chladu nejméně 2 hodiny, nejlépe přes noc. Za občasného podlití vodou nebo vývarem upečeme. Zpočátku přikryté, poslední asi půl hodiny odkryté, aby se vytvořila křupavá kůrčička.
3
Podáváme obložené dušenou zeleninou. Jako příloha se hodí brambory na jakýkoliv způsob.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Dokina
    Dokina |

    26. 11. 2010 19:48

    kůže se dá snadno nadzvednou a při rozčtvrcení to jde úplně jednoduše, naopak takhle namarinovaný kuře pěkně chytne chuť toho česneku ;-)

  • Gábina H
    Gábina H |

    15. 5. 2007 09:38

    Evo, já peču kuře celkem asi 1-1,5 hod při 150. Tedy dle návodu pečte nejméně půl hodiny přikryté a déle pečte odkryté, aby se vytvořila kůrčička. Hotové kuře by mělo mít zlatavou kůrčičku a maso by mělo jít lehce oddělit od kostí.

  • Eva Polesová
    Eva Polesová |

    14. 5. 2007 16:48

    Poprvé peču maso a nevím jak dlouho mám to kuře péct a jak poznám,že je už hotové?.

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    4. 8. 2006 17:29

    Nejak nechapu, jak mam kure potrit pod kuzi.

  • Miroslav Fiala
    Miroslav Fiala |

    11. 3. 2006 08:57

    zrovna jsem kuřátko dodělal..dobré

  • Lukas Muller
    Lukas Muller |

    21. 1. 2006 20:06

    Kure vypada efektivne a dobre