Česnekové kořeněné kuře (králík)

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuře - naporcované
    • sůl
    • 1
      ks česnek - palička
    • 2
      ks cibule
    • 1
      lžička mletá sladká paprika
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička kari
    • 1
      lžička majoránka
    • 80
      g máslo cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Česnek s cibulí oloupeme, pokrájíme nebo nasekáme a dáme na dno pekáče. Kuře naporcujeme na díly, osolíme a posypeme sladkou paprikou, pepřem, kari kořením, majoránkou a naskládáme do pekáče. Na každý díl kuřete dáme kousek másla, podlijeme troškou vývaru, zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 45-50 minut. Pak odklopíme, dle potřeby podléváme a přeléváme výpekem a dopečeme doměkka a dozlatova.
2
Podáváme s bramborovou přílohou.
3
Pokud máme rádi houby, můžeme přidat pod kuře i pár pokrájených žampionů nebo hlívu...
4
Stejným způsobem lze připravit i králíka, jenom doba pečení po poklicí bude cca 1,5 - 2 hodiny (dle velikosti králíka), úplně doměkka, dopékat bez poklice budeme jen velmi krátce, aby se nevysušil.
Zařazení: Maso Králičí Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Reteza
    Reteza |

    30. 1. 2017 12:52

    Děkuji za recept, kuřátko bylo výborné a chutnalo nám všem. Dávám 1*

  • Simona Poláková
    Simona Poláková |

    20. 5. 2016 08:33

    Až budeme mít králíky, tak ho takhle určitě taky vyzkouším, protože kuře bylo vynikající a všichni jsme se jen olizovali. Děkuji za recept.