Česnekové brambory jinak

Střední
Ingredience
Brambory  
Rostlinný olej  
Olivový olej  
Kmín  
Sůl  
Česnek  

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Brambory

Syrové brambory (jsou-li pěkné, nemusíme ani loupat) nakrájíme na silnější plátky, rozložíme v jedné vrstvě na plech tence vymazaný obyčejným olejem na smažení, posypeme kmínem (nesolíme!) a pečeme nejdříve po jedné a pak po druhé straně v troubě do červena (200 °C) pečené shrneme do mísy nebo pekáče a zalijeme směsí dobrého (např. panenského olivového) oleje, soli a utřeného česneku.

Podáváme místo hranolků k masům nebo jen s dušenou zeleninou. Olej se už nepřepaluje, proto je to zdravé a nikdy žádné nezbydou, i kdybyste jich udělali vagón... :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Komentáře k receptu: Česnekové brambory jinak

Komentáře

  1. Anonym   26.09.2007 | 8:01 | reagovat |

    Včera pečeno z 2kg brambor (na několik etap) - do rána snězeno :-) Brambory jsou vynikající a kombinace česneku a olivového oleje, hmmm nemá chybu. Hodnotím 1*

  2. Jitka Malinová   15.03.2006 | 15:57 | reagovat |

    U nás skoro na Vysočině se dává sádlo, je to chuťovka.

  3. Bára Nováková   15.03.2006 | 15:31 | reagovat |

    Brambory s česnekem přinesl k nám do Plzně náš tatínek z Vysočiny. Tam se to bere něco jako jídlo chudých. Postup máme trochu jiný - na slabě vymazaný plech dáme péct syrové brambory. Zatím si připravíme do mísy trochu másla, mletý kmín a utřený česnek. Vysypeme tam pečené brambory, promícháme a podle chuti osolíme. Jíme to samotné a zapíjí se to podmáslím nebo kefírem (prostě kyselé mléko). Děláme to vždy do největší mísy, která je, miluje to celá rodina a opravdu nikdy nezbydou.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web