Česnekové brambory II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
20 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g brambory
    • 250
      ml smetana
    • sůl
    • muškátový oříšek
    • drcený kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupeme. Opláchneme vodou a nakrájíme na plátky. Ne moc tlusté, ani tenké.
2
Na plech nebo pekáč dáme trochu oleje a na něj poklademe plátky brambor.
3
Osolíme, okmínujeme, dáme muškátový oříšek - můžeme více, je to chutnější. Rozmačkáme česnek a celý ho nasypeme rovnoměrně na brambory a nakonec zalejeme smetanou.
4
Nejlépe pečeme v horkovzdušné troubě, ale pokud není, můžeme i v normální. Zpočátku pečeme pozvolna a když se brambory trošku ve smetaně podusí, tak dáme troubu na plno - tedy 250 °C a pečeme do zlatova.
5
Vynikající příloha k minutkám nebo kuřeti.
Zařazení: Pokrmy Z brambor

Komentáře k receptu

  • Pavla Korábová
    Pavla Korábová |

    16. 4. 2007 20:59

    Tak to tedy zní také velmi zajímavě.Já to dělám podobně jen vše dávám do alobalu.Každou porci zvlášť.Je to také lahůdka.

  • Vlasta Vejvodova
    Vlasta Vejvodova |

    2. 3. 2007 11:58

    Dělam podobně,brambory na kolečka,osolit,opepřit,okmínuji,položím cibuli nakrájenou na měsíčky,pokladu nalkepanou krkovičkou,osolím,opepřím,položím opět brambory,osolím,opepřím,okmínuji,zaleji smetanou a dam pect.Sul a pepř vždy přimeřeně :0)Je to neskutečně vynikající.

  • Pavla Korábová
    Pavla Korábová |

    27. 2. 2007 10:32

    Jsem velmi ráda,že Vám brambory chutnají.A nejen Vám ,ale i celé rodině.Díky.

  • Jana Nesvadbová
    Jana Nesvadbová |

    30. 1. 2007 19:33

    Opravdu chutné a vydatné, dělala jsem k věčeři jen se zeleninovým salátem a u rodiny jsem uspěla

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    9. 1. 2007 09:44

    Takto dělám brambory v římském hrnci, jen nedávám muškátový oříšek. Je to krásně nasáklé a moc dobře se to papá. Tak 20 minut před koncem sundám víko hrnce a dopékám bez něj.