Autor:

Česnekové brambory II.

20 minut PT0H20M
Střední
Ingredience
Brambory 500 g
Smetana 250 ml
Sůl  
Muškátový oříšek  
Drcený kmín  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Brambory oloupeme. Opláchneme vodou a nakrájíme na plátky. Ne moc tlusté, ani tenké. Na plech nebo pekáč dáme trochu oleje a na něj poklademe plátky brambor. Osolíme, okmínujeme, dáme muškátový oříšek - můžeme více, je to chutnější. Rozmačkáme česnek a celý ho nasypeme rovnoměrně na brambory a nakonec zalejeme smetanou. Nejlépe pečeme v horkovzdušné troubě, ale pokud není, můžeme i v normální. Zpočátku pečeme pozvolna a když se brambory trošku ve smetaně podusí, tak dáme troubu na plno - tedy 250 °C a pečeme do zlatova. Vynikající příloha k minutkám nebo kuřeti.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Kysané zelí Oblíbená ingredience - kysané zelí. Vyzkoušejte skvělé recepty! Články z

Komentáře k receptu: Česnekové brambory II.

Komentáře

  1. Pavla Korábová   16.04.2007 | 20:59 | reagovat |

    Tak to tedy zní také velmi zajímavě.Já to dělám podobně jen vše dávám do alobalu.Každou porci zvlášť.Je to také lahůdka.

  2. Vlasta Vejvodova   02.03.2007 | 11:58 | reagovat |

    Dělam podobně,brambory na kolečka,osolit,opepřit,okmínuji,položím cibuli nakrájenou na měsíčky,pokladu nalkepanou krkovičkou,osolím,opepřím,položím opět brambory,osolím,opepřím,okmínuji,zaleji smetanou a dam pect.Sul a pepř vždy přimeřeně :0)Je to neskutečně vynikající.

  3. Pavla Korábová   27.02.2007 | 10:32 | reagovat |

    Jsem velmi ráda,že Vám brambory chutnají.A nejen Vám ,ale i celé rodině.Díky.

  4. Jana Nesvadbová   30.01.2007 | 19:33 | reagovat |

    Opravdu chutné a vydatné, dělala jsem k věčeři jen se zeleninovým salátem a u rodiny jsem uspěla

  5. Hana Rožníčková   09.01.2007 | 9:44 | reagovat |

    Takto dělám brambory v římském hrnci, jen nedávám muškátový oříšek. Je to krásně nasáklé a moc dobře se to papá. Tak 20 minut před koncem sundám víko hrnce a dopékám bez něj.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak se vyrovnat s nevěrou: Je to definitivní konec, nebo nový začátek? Jak se vyrovnat s nevěrou: Je to definitivní konec, nebo nový začátek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web