Autor:

Česnekové brambory II.

20 minut PT0H20M
Střední
Ingredience
Brambory 500 g
Smetana 250 ml
Sůl  
Muškátový oříšek  
Drcený kmín  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Brambory oloupeme. Opláchneme vodou a nakrájíme na plátky. Ne moc tlusté, ani tenké. Na plech nebo pekáč dáme trochu oleje a na něj poklademe plátky brambor. Osolíme, okmínujeme, dáme muškátový oříšek - můžeme více, je to chutnější. Rozmačkáme česnek a celý ho nasypeme rovnoměrně na brambory a nakonec zalejeme smetanou. Nejlépe pečeme v horkovzdušné troubě, ale pokud není, můžeme i v normální. Zpočátku pečeme pozvolna a když se brambory trošku ve smetaně podusí, tak dáme troubu na plno - tedy 250 °C a pečeme do zlatova. Vynikající příloha k minutkám nebo kuřeti.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Jablíčka v těstíčku s vanilkovou omáčkou Oblíbené ingredience na zahřátí Články z

Komentáře k receptu: Česnekové brambory II.

Komentáře

  1. Pavla Korábová   16.04.2007 | 20:59 | reagovat | závadný

    Tak to tedy zní také velmi zajímavě.Já to dělám podobně jen vše dávám do alobalu.Každou porci zvlášť.Je to také lahůdka.

  2. Vlasta Vejvodova   02.03.2007 | 11:58 | reagovat | závadný

    Dělam podobně,brambory na kolečka,osolit,opepřit,okmínuji,položím cibuli nakrájenou na měsíčky,pokladu nalkepanou krkovičkou,osolím,opepřím,položím opět brambory,osolím,opepřím,okmínuji,zaleji smetanou a dam pect.Sul a pepř vždy přimeřeně :0)Je to neskutečně vynikající.

  3. Pavla Korábová   27.02.2007 | 10:32 | reagovat | závadný

    Jsem velmi ráda,že Vám brambory chutnají.A nejen Vám ,ale i celé rodině.Díky.

  4. Jana Nesvadbová   30.01.2007 | 19:33 | reagovat | závadný

    Opravdu chutné a vydatné, dělala jsem k věčeři jen se zeleninovým salátem a u rodiny jsem uspěla

  5. Hana Rožníčková   09.01.2007 | 9:44 | reagovat | závadný

    Takto dělám brambory v římském hrnci, jen nedávám muškátový oříšek. Je to krásně nasáklé a moc dobře se to papá. Tak 20 minut před koncem sundám víko hrnce a dopékám bez něj.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web