Česneková omáčka II.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • rostlinný olej nebo sádlo
    • 2
      lžíce hladká mouka 1-2
    • vývar z uzeného masa nebo z masoxu
    • 5
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji nebo sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, na zpěněnou nasypeme hladkou mouku a mícháme. Po chvíli zalijeme vývarem, nebo vodou, osolíme, opepříme a 20 minut na mírním ohni provaříme. Pak přidáme utřený nebo prolisovaný česnek, podle chuti dosolíme a už vaříme jen chvilku. Přecedíme, aby byla omáčka jemňoučká.
2
Podáváme z uzeným masem a bramborovými knedlíky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Alena Hanusová
    Alena Hanusová |

    10. 8. 2007 09:05

    Jéje Jarča!! Já si zas pamatuju Hovězí na česneku , br. knedlík a červený zelí - od Tvojí maminky!!! Mňam!!

  • Martin Hora
    Martin Hora |

    13. 6. 2007 11:24

    Tento recept je u nás doma po generace oblíbeným jídlem, jako příloha se k němu podává pečený vdolek na způsob mazance, který se přikusuje nebo nalámaný do talíře zalévá omáčkou. To jídlo miluju !

  • Jaroslava Sedláková
    Jaroslava Sedláková |

    3. 3. 2007 09:06

    Je skvělá,pamatuju si jí!!!

  • Bohumil Veselý
    Bohumil Veselý |

    11. 2. 2007 08:42

    Skoro do hotové omáčky přidám ještě 2 špetky majoránky, chvíly povařím aby majorámka nezhořkla.Vyzkušejte.

  • Alena Hanusová
    Alena Hanusová |

    30. 3. 2006 18:18

    Dělám to od oka, zkrátka aby to bylo husté tak, jak máte rádi hustou jakoukoliv jinou omáčku. Ale odhadem tak 3/4 l až 1 litr.

  • Anna T.
    Anna T. |

    30. 3. 2006 12:57

    Kolik vývaru na toto množství ?

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    29. 3. 2006 13:42

    Dělám stejně.Je výborná!