Česnečka pro chlapy

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks brambory Velké
    • 1
      ks česnek Palička
    • 2
      ks šunková klobása Se sýrem
    • 2
      ks ostravská klobása
    • masox
    • vegeta
    • 1
      lžíce sádlo Velká
    • česnek sušený
    • koření Do polévky (maggi)
    • eidam sýr
    • vejce
    • chleba
    • pivo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do vroucí vody (cca 1,5 litru) dejte na silnější kolečka nakrájené klobásy, lžíci sádla, tlačený česnek (nešetřete, klidně i 7 větších stroužků), půlku kostky masoxu, trošku vegety, pokud máte sušené plátky česneku - asi 1 lžíce (příliš neochutí ale vypadá to lépe ;) Nechejte vařit a oloupejte brambory, nakrájejte na nudličky (cca 25x5 mm) a dobře properte, aby vám nezašpinily polévku a nevznikl škrobový šum a nastrouhejte sýr. Nasypte nudličky do hrnce, během vaření brambor přidejte tekuté koření (do téhle česnečky patří jako nikam jinam). Vařte, dokud nebudou brambůrky podle vašeho gusta. Nezapomeňte na dno talíře dát najemno nastrouhaný eidam a do ďolíčku vložte vejce a čestvý chléb to doladí do dokonalosti.
2
Česnečka je silná, masová a chlebem a pivem to bude jistě vaše eso v rukávu. U mě to sklidilo úspěch dokonce po sobě umyl nádobí :D, tak napište, jak jste uspěly.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • adélka
    adélka |

    12. 4. 2008 17:11

    česnek se vždy dává až úplně nakonec, protože si tak v sobě zachová vitamíny. Prý teda:-) hezký den

  • Nexi
    Nexi |

    12. 4. 2008 08:53

    Tahle polévka je hotová snad za 10 minut a je vhodná pro ty, co nemají čas a jejich chlap řekne dal bych si česnečku nebo jak říká romana po divoké noci a už vůbec ne dopředu připravený vývar. Někdo dělá základ z vyvařených párků či uzeného masa a je to úplně to samé jako klobásy. Není to delikatesní polévka z restaurace, je to silná rychlovka pro vzpruhu

  • Kamil Krybus
    Kamil Krybus |

    7. 4. 2008 15:46

    Nebudu polemizovat. Udělejte si zkoušku. Vemte starší 10ti korunovou minci a kápněte na ni maggi a na druhou třeba pravou Coca-colu. A pak si představte, co to udělá v žaludku zdravého, nedej bože nemocného člověka. Pak bych rád slyšel vaše reakce.

  • Helena
    Helena |

    5. 4. 2008 21:04

    Dado, ve školní jídelně před 40 lety se to o maggi tradovalo, ale je to příšerná blbost. Přece tomu sama nevěříte ?Jinak souhlasím s Di !!!

  • Sylva Karešová
    Sylva Karešová |

    5. 4. 2008 01:10

    Dada: to je opravdu velmi nevkusný a na ženu nevhodný komentář..Co se traduje nemusí být vždy založeno na pravdě, že. Já například masox také nepoužívám, ale slovem fuj bych to nenazvala. Jiným voní a chutná!

  • Lucie
    Lucie |

    4. 4. 2008 18:00

    O´´´´ otom kekelním postupu u vyroby magi jsem take slysela ... Doprucila bych radeji vyvarek :-)

  • ivan
    ivan |

    4. 4. 2008 16:50

    Kamile, dej si dvě deci meruňkovice nebo něčeho podobného a až po vystřízlivění kritizuj. ono těch umělin tam zas tolik není, co myslíš, že jíš v tzv. bio stravě? Ty tomu věříš?

  • Di
    Di |

    4. 4. 2008 07:23

    Dada, na to že jste pravoděpodobně žena, jste dost nechutná. Takže fuj tu je především Vaše vyjadřování. Koho zajímá, co Vám od dětství nevoní? To je snad Váš problém, ne?

  • Anonym
    Anonym |

    3. 4. 2008 21:01

    ...no lebo tam je maggi, vegeta, masox, samá umelina - súhlasím s p.Kamilom, on to dobre ohodnotil, ako chlap.

  • Romana Marešová
    Romana Marešová |

    3. 4. 2008 17:51

    nevím proč by nemohla být dobrá???po opičce jééje:o)

  • Martin Lipina
    Martin Lipina |

    3. 4. 2008 15:22

    Souhlasím s Kamilem.Tohle je polévka ze sáčku ne???Takhle vaří ženy které to neumí.

  • Dada
    Dada |

    3. 4. 2008 14:28

    Ostravské klobásy z Globusu v Pardubicích jsou skvělé, jednou jsem je koupila v Bille a fakt blivajz. Masox je fuj, jedině zeleninový vývr bio. o maggi nic nevím od dětství mi příšerně smrdí, tak ani nevím jak to chutná, ale u nás se tradovalo, že se dělá z kostí namletých spolu s krysami.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    3. 4. 2008 12:38

    Tak to by snad všechno šlo a bylo to i dobré,jen místo té vody s masoxem bych použila vývar,jakýkoliv,který nám třeba zbyl od předešlého oběda.Pokud vím,dělá se to i v restauracích s vývaru a říká se tomu česnečka speciál.Jana

  • Marie Pospíšilová
    Marie Pospíšilová |

    3. 4. 2008 07:41

    Hmm... nezkoušela jsem to, jen mám připomínku... udělala bych spíš jiný postup... tu klobásku s česnekem opéct a udělat jíšku, možná přidat papriku a udělat tmavší bešamel. Ty brambory uvařit zvlášť a nakonec přidat. Nevím nevím, vařená klobása by mé polovičce moc nejela :(

  • Kamil Krybus
    Kamil Krybus |

    2. 4. 2008 22:33

    Nexi, masox, vegeta, maggi, ostravský blivajz - no nevím, jestli to je to ořechové pro chlapy. A to vejce, pokud ho i zaleješ vařící polévkou, tak bílek zůstane napůl syrový.