Česnečka, která se nevaří

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
10 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: aknesad

Suroviny

Vložit do nákupu
    • česnek
    • majoránka
    • sýr
    • šunka
    • 1
      lžíce olivový olej
    • zeleninový vývar
    • chleba opečený

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pokud vařím k obědu jako přílohu brambory, tak udělám tuto rychlou polévku.
2
Do hrnce dám olej, prolisovaný česnek, majoránku, a šunku nakrájenou na nudličky a zaliji vařící vodou z brambor.
3
Zvlášť do misky dám na oleji opečené kostičky chleba a zasypu sýrem. Nedávám přímo do polévky, protože než se sní, tak se chleba rozmočí. Každý si postupně nabírá sám.
4
Množství surovin neuvádím, každý si dá podle svého.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • iva,  londyn
    iva, londyn |

    26. 6. 2007 22:55

    vyzkousela jsem, bylo to bezva a melo to uspech i meho italskeho pritele a to jsem zapomela majoranku, takze priste to bude jeste lepsi

  • Anonym
    Anonym |

    25. 6. 2007 16:22

    já dávám ten česnek až na konec pak ta česnečka má teprve tu svojí chuť

  • Petr Kucín
    Petr Kucín |

    25. 6. 2007 15:35

    Já si z mého mládí pamatuju ještě jednoduší čwsnečku - na talíři jsme utřeli máslo nebo sádlo s česnekem a zalili kmínovým vývarem a taky nám chutnalo.

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    4. 12. 2006 08:29

    Já česnek prolisuji, dám na prkýnko přidám sůl,pepř a majoránku a vše pěkně kulatým nožem utřu, chutě se tak výborně spojí a chuť je ještě lepší.

  • Olga Lešáková
    Olga Lešáková |

    26. 6. 2006 13:27

    Skvělé, ještě bych přidala nadrobno nakrájené kopřivy.

  • Anonym
    Anonym |

    26. 6. 2006 12:23

    Tohleto je právě ten klasický oukrop (jak šla Prokopka pro Prokopa)! Já dávám všechno přímo na talíř (vyjma opečeného chleba) a zaleju vodou z brambor...Nejoblíbenější polévka mého muže.

  • Žaneta Jemalová
    Žaneta Jemalová |

    19. 6. 2006 07:59

    Dávam za pravdu. Táto polievka je skvelá. Ja ju robím zo zeleninového vývaru. Do vriaceho vývaru dám prelisovaný cesnak a odstavím.Ostatný postup je rovnaký. Skoro žiadna robota a výsledok skvelý.

  • Alka K.
    Alka K. |

    16. 3. 2006 19:42

    Na tuhle polévku mám bezva vzpomínky z dětství, když nám ji taťka vaříval. Je skvělá. Zasytí a ještě léčí.

  • Jitka Malinová
    Jitka Malinová |

    16. 3. 2006 13:05

    Taky si při nachlazení dělám rychlou česnečku, jen místo oleje dávám sádlo. Ideální na 1 - 2 porce.