Autor:

Český Uncle Bens s cuketou II. (Asie)

Snadné
Ingredience
Cuketa 1 kg
Paprika
mix
1 kg
Rajčata
loupaná
1 kg
Cibule 1/2 kg
Mrkev
velké
5 ks
Rostlinný olej 1/4 l
Kečup - jemný
malé
3 sklenice
Sojová omáčka 6 lžička
Worcestrová omáčka 2 lžička
Cukr 1 lžíce
Sůl 1 lžička
Česnek
palička
1 ks
Ananasový kompot
i s nálevem
1 plechovka
Nakládaná kukuřice
i s nálevem
1 plechovka

Postup přípravy:

Na oleji dusíme postupně od nejtvdší zeleniny (ne moc do měkka, ať z toho není kaše), nakonec přidáme konzervy a dochutíme. Plníme do sklenic a sterilujeme (20 min při 90 °C).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1-
4.78 9 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 9x)

Komentáře k receptu: Český Uncle Bens s cuketou II. (Asie)

Komentáře

  1. xluciferka   06.11.2014 | 13:34 | reagovat | závadný

    Přidávám vše najednou, ne postupně a jelikož máme rádi pikantní, přidávám zázvor, má to s ním ještě lepší šmrnc (sušený nebo čerstvý, množství dle chuti, ale sušeného určitě celý sáček). Jinak opravdu perfekní recept, lze přidat i fazole. Uncle Bens zavařuji každým rokem z přerostlých cuket a mohu všem jen doporučit. 8-)

  2. abygail   21.08.2014 | 10:26 | reagovat | závadný

    ...jo ještě bambusové výhonky se nahrazují kedlubnem, ne zelím!!! zelí změkne, tedy listy, kdežto kedlubna si udrží konzistenci i tvar - samozřejmě že jde rozvařit i kedlubnu..... :-P

  3. abygail   21.08.2014 | 10:22 | reagovat | závadný

    Jo tak tohle se nejvíc přibližuje (i s tím jedním komentářem pod receptem=složení) tomu co dělám. Opět nepoužívám worcester...zkusím příště, je doba!!! Jiné poměry, ale to je o chuti a místo kečupu rajčatové pyré, nebo protlak.

  4. arote   19.08.2014 | 9:19 | reagovat | závadný

    složení Uncle Ben's Sweet & Sour:
    voda,rajčata (17%); cukr,cibule,ananas (6%); ocet,mrkev (5%); kukuřičný škrob, červená paprika (3%); celer, červená paprika (3%); bambusové výhonky (2%); tamarindový džus, jedlá sůl, barvivo (paprikový extrakt), koření

    Bambus lze nahradit bílým zelím 1/4-1/2kg. Pokud se nepřevaří, lze dosáhnout shodné barvy a křehkosti. Bambus stejně jako zelí je téměř bez chuti a energie. Ocet ~6-8 lžic. Ocet zvyšuje kyselost a jako kompenzace je třeba navíc ~1lžíce cukru. Je-li žádoucí větší zahuštění (náhrada za kukuřičný škrob), pak se osvědčila 1 střední brambora nakrájená na kostičky a rozmixovaná s vývarem a lžičkou hladké mouky.

  5. Anna Vobroučková   18.08.2010 | 18:47 | reagovat | závadný

    Tento recept dělám už několik let ,je výborný,na špagety,pizzu,pod maso nebo jen tak s rohlíkem.Dávám velkou 1.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web