Česká cibulačka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g cibule
    • 50
      g slanina
    • 2
      lžíce sádlo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • kmín
    • 2
      dl mléko
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • vegeta
    • chleba

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechnu cibuli nakrájíme na plátky, slaninu na kostičky, dáme na rozpálené sádlo a osmažíme dozlatova.
2
Přidáme mouku, kmin, orestujeme a zalejeme vodou nebo vývarem, promícháme a povaříme. Přidáme mléko, necháme přejít varem, přidáme rozšlehaná vejce, dochutíme solí a vegetou.
3
Podáváme s osmaženým chlebem.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Vlasta Kopová
    Vlasta Kopová |

    24. 6. 2009 12:58

    Vynechala jsem vegetu a do polívky dala plátek bílého chleba (z dom. pek.),opečený v troubě a posypala sýrem!Mňamka a 1***

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    23. 5. 2009 08:16

    Dělala jsem bez slaniny a byla fakt moc dobroučká.1.

  • hanka podešvová
    hanka podešvová |

    22. 9. 2008 09:28

    Výborná všem chutnalo hana

  • Jana Zdráhalová
    Jana Zdráhalová |

    24. 3. 2007 10:50

    Je velmi dobrá a rychlá. Doporučuji.Celá rodina byla spokojená. Dávám jedničku.

  • Tom
    Tom |

    28. 1. 2007 11:27

    Je velmi dobrá a chutná. Jen chybí množství vody a hlavně, příště nedám kmín, byla by bez něj lepší, nějak mi vůně kmínu k vůni špeku nesedí. Navíc oficiální název špeku slanina je zavádějící, někdo by mohl myslet že se jedná o tzv anglickou slaninu. Na asi jeden litr vody + asi 0,1 l mléka jsem dal 2 a půl kostky bujónu a sice masox, hovězí bujón a půl kostky zeleninového bujónu. Kvůli kmínu dám trojku místo jednotky.

  • Anna Ganajová
    Anna Ganajová |

    28. 9. 2005 12:20

    Je výborná!!!!!

  • Anonym
    Anonym |

    2. 4. 2005 18:35

    Zkuste si uvařit tu prachobyčejnou cibulačku s rýží,je zde taky,jednoduchá,výborná,bez tuku!