Cesar salát jako z restaurace

moje hodnocení:

3,5

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg kuřecí prsa
    • pepř mletý
    • sůl
    • paprika - sladká
    • 1
      ks salát
    • 2
      ks bageta malá
    • 200
      g balkánský sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdříve naklepeme, osolíme a opaprikujeme kuřecí prsíčka a dáme péct. Poté nakrájíme Bagety nebo rohlíky na kolečka a dáme do sáčku s trochou oleje a protřepeme, poté je nasypeme do zapékací mísy a po dopečení prsíček dáme zapéct a pečeme tak dlouho, dokud nebudou zlatavé a křupavé. Salát omyjeme a natrháme do velké mísy. Upečená prsíčka narájíme asi na 1 cm široké nudličky a přidáme k salátu. Pak přidáme upečené krutony z bagety. Servírujeme a každou porci posypeme balkánským sýrem.
2
Tento salát se dá servírovat jako oběd nebo jako večeře. Skvělé jídlo pro celou rodinu.

Komentáře k receptu

  • Simona
    Simona |

    23. 2. 2014 08:56

    Ja si mylim ze tento recept je dobry uz hodne dlouho delam podle nej salar cesar :-) <3 <:-)

  • lele
    lele |

    6. 8. 2011 12:50

    kterej blbecek dava do salatu Cesare balkan.syr ?! :-$

  • Gabriela Podolská
    Gabriela Podolská |

    20. 12. 2008 13:20

    Víc salátů nese název cesar! Tento salát se samozřejmě může taky udělat s omáčkou ale podle chuti....

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    21. 11. 2008 21:14

    Recept na Caesar salat vcetne dresinku je zde pod nazvem Caesar salat s krutony. Do dresinku sice nedavam horcici a misto sardelove pasty ancovicky, ale jinak je dobry. Casto se zde diskutuje o nazvu pokrmu docela zbytecne, ale v tomto pripade je nazev opravdu matouci, protoze tento salat nema se Caesarem nic spolecneho. Mozna proto se jmenuje Cesar. Ze by? :)))) Kazdopadne bude asi dost suchy a nedochuceny.

  • Kamil Krybus
    Kamil Krybus |

    21. 11. 2008 17:09

    Hlavní ingrediencí salátu Cesar je zvláštně ochucená "majonéza" (česnek, worchester, sardele, limetka, koření) a parmazán.

  • Katka Maršálková
    Katka Maršálková |

    19. 11. 2008 10:48

    No, tak já bych neřekla, že zrovna tohle je Cesar. Každá restaurace ho sice dělá po svém, ale rozhodně na Cesar nepatří balkánský sýr a chybí tam slanina. Kuřecí prsa pokrájíme na malé kousky a mírně osolíme, osmažíme na pánvi. Slaninu nakrájíme na kostičky a taky osmažíme dozlatova. Na talíř natrháme různé druhy salátů (ledový, lolo rosso, lolo biondo, římský) navršíme maso a slaninu a posypeme na hoblinky nastrouhaným parmazánem. Podáváme s ciabattou nebo opečenou a očesnekovanou bagetou a česnekovou omáčkou (do zakysané smetany rozetřeme trochu česneku a osolíme)