Červené fazole s bazalkou

Hodnocení:

Moje:

50 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      hrnek fazole
    • 3
      ks cibule 2-3
    • sůl
    • bazalka
    • pepř mletý
    • česnek
    • olivový olej
    • kečup - jemný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Fazole vypereme a namočíme je přes noc do kastrolu do vody, druhý den ráno vodu slijeme, dáme novou a uvaříme je do měkka, asi 30-40 minut. Cca 15 minut před dovařením přidáme sůl a lžičku sušené bazalky. Fazole slijeme, necháme okapat, neproplachujeme je již vodou.
2
Mezitím osmahneme na oleji cibuli, přidáme okapané fazole, osolíme, opeříme, dáme ještě lžičku bazalky a 10 minut dusíme. Nakonec přilijeme kečup, a dochutíme česnekem.
3
Přílohou může být rýže, brambory, těstoviny nebo chléb.
Zařazení: Pokrmy Z luštěnin

Komentáře k receptu

  • Mirka Urbánková
    Mirka Urbánková |

    12. 11. 2007 19:50

    Petře, k receptu jsem nejdříve neměla moc odvahy, ale po tvém komentáři jsem to zkusila. Vepř byl super, křupavý zvrchu, uvnitř šťavnatý, pro mlsné děti jsem opekla panenku. Fazole jsem k tomu dala taky, ale nebylo jich nutno mnoho. Jinak zeleninový salátek, hořčice a voňavý chlebíček, jako doporučuje autorka původního receptu. Večeře na jedničku.

  • Petr Holík
    Petr Holík |

    9. 1. 2007 20:12

    Jako přílohu bych si představoval kus pečeného prasete. Ale snad to jde i tak