Autor:

Cereální jablkovo-meruňkové řezy

30 minut PT0H30M
Střední
Ingredience
Margarín 250 g
Hladká mouka
celozrnná
180 g
Ovesné vločky 200 g
Sušené meruňky
nejlépe nesířené
180 g
Jablka 2 ks
Jablečná šťáva 150 ml
Cukr 75 g
Prášek do pečiva 1 lžička
Pomerančová kůra  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Jablka nakrájíme na malé kousky a s meruňkami, jablečnou šťávou a pomerančovou kůrou 10 minut povaříme.

Vychladlou směs rozmixujeme. V míse utřeme margarín s cukrem a postupně vmícháme mouku s práškem do pečiva, vločky a mohou být i nasekané ořechy.

Polovinu těsta dáme do formy (23×28 cm), na něj nalejeme pyré a přikryjeme druhou polovinou těsta.

Povrch lehce přitlačíme.

Pečeme asi 30 minut na 180 °C. Po upečení můžeme posypat skořicovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Karamelové potěšení Články z

Komentáře k receptu: Cereální jablkovo-meruňkové řezy

Komentáře

  1. Lucka   01.10.2011 | 7:09 | reagovat | závadný

    Tak jdu péct, ale zdravé to rozhodně není, jak si někdo myslí... no, ale pořád lepší než samá vajíčka a hromada cukru.... mouku dám celozrnnou, ale pořád váhám nad tím margarínem... no, snad nás to pro jednou nezabije :-[ a jestli se to povede, tak přidám i fotku ;-)

  2. Michaela Hunkesová   13.05.2007 | 9:35 | reagovat | závadný

    Já nahrazuji olej 100% jablečným džusem, pečivo je potom krásně vláčné a voňavé:)

  3. Blanka V.   23.03.2007 | 12:42 | reagovat | závadný

    Tento recept bych ráda zkusila, ale zdá se mi hodně tučný. Nemáte někdo zkušenost, jak nahradit tuk (nevím, třeba mléko ..?) tak, aby byl moučník dobrý.

  4. Janka   21.01.2007 | 18:29 | reagovat | závadný

    Jo jo mooooc dobre.A ten pocit,ze to bylo i zdrave!!!Diky za recept-zopakuji!!!

  5. Lidka Kábrtová   16.01.2007 | 13:32 | reagovat | závadný

    To vypadá dobře, ale mám pocit, že by tomu lépe slušela rubrika zdravě a chutně.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web