Celozrnné křehké těsto na koláč

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g celozrnná mouka pšeničná
    • 60
      g cukr přírodní
    • 150
      g máslo nebo margarínu
    • sůl špetka
    • 1
      lžička citronová kůra strouhaná
    • 2
      lžíce jogurt

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na vál dejte mouku, udělejte důlek a nadrobte do něj změklé máslo. Přidejte cukr, sůl, kůru a jogurt (v tomto receptu nahrazuje vejce). Těsto zpracujte rychle. Vytvarujte kouli, dejte na hodinu do chladna.
2
Pak na pomoučené ploše vyválejte, vložte do formy a propíchejte vidličkou. Naplňte libovolnou náplní. Pečte na středním stupni asi 25 minut. Nechte 10 minut zchladnout ve formě, pak vyklopte.
3
Těsto můžete zpracovat i v robotu: míchejte máslo, cukr, sůl a kůru. Pak na nejnižších otáčkách vmíchejte hnětačem mouku a jogurt.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Kateřina
    Kateřina |

    17. 1. 2014 20:48

    Dobrý den, mám dotaz, zda lze nahradit mouku pšeničnou i moukou žitnou. Předem děkuji za odpověď :-)