Autor:

Celozrnné křehké těsto na koláč

Střední
Ingredience
Celozrnná mouka
pšeničná
250 g
Cukr
přírodní
60 g
Máslo
nebo margarínu
150 g
Sůl
špetka
 
Citronová kůra
strouhaná
1 lžička
Jogurt 2 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Na vál dejte mouku, udělejte důlek a nadrobte do něj změklé máslo. Přidejte cukr, sůl, kůru a jogurt (v tomto receptu nahrazuje vejce). Těsto zpracujte rychle. Vytvarujte kouli, dejte na hodinu do chladna. Pak na pomoučené ploše vyválejte, vložte do formy a propíchejte vidličkou. Naplňte libovolnou náplní. Pečte na středním stupni asi 25 minut. Nechte 10 minut zchladnout ve formě, pak vyklopte.
Těsto můžete zpracovat i v robotu: míchejte máslo, cukr, sůl a kůru. Pak na nejnižších otáčkách vmíchejte hnětačem mouku a jogurt.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Pomerančové madlenky v čokoládě Lahodné čokoládové potěšení. Vyzkoušejte skvělé delikatesy! Články z

Komentáře k receptu: Celozrnné křehké těsto na koláč

Komentáře

  1. Kateřina   17.01.2014 | 20:48 | reagovat |

    Dobrý den, mám dotaz, zda lze nahradit mouku pšeničnou i moukou žitnou. Předem děkuji za odpověď :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Opice nadchnou výprodeje, Psy čekají problémy v rodině Horoskop na další týden: Opice nadchnou výprodeje, Psy čekají problémy v rodině
7 nejdivnějších věcí, které zažily zdravotní sestřičky při službě 7 nejdivnějších věcí, které zažily zdravotní sestřičky při službě
Vytisková, Štíbrová a Prachařová v jiném stavu: Kdo další se letos taky dočká? Vytisková, Štíbrová a Prachařová v jiném stavu: Kdo další se letos taky dočká?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web